Petak, 23. Oktobar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Centar za razvoj karijere (CERK) organizira prvi “Sajam praksi, obrazovanja i stipendija“

Ponedjeljak, 23.05.2011. // Izvor: www.cerk.info // Novost

Centar za razvoj karijere (CERK) Vas poziva na prvi “Sajam praksi, obrazovanja i stipendija“ koji će se održati  7. i 8. juna 2011. godine u Domu omladine u Banjaluci. Riječ je o obrazovno-izložbenoj aktivnosti koja posjetiocima pruža informacije o različitim vidovima formalnog i neformalnog obrazovanja, stipendijskim programima koji se nude, a jedan od glavnih aspekata ovog sajma jeste pružanje prakse za studente.

Studenti, aspolventi kao i skoriji diplomci  u potrazi za praksom imaće mogućnost da apliciraju za različite poslove i na taj način steknu svoje prvo radno iskustvo. Pored ovog sajmovskog dijela, na Sajmu će se održati i radionice i predavanja o tome kako kvalitetno pripremiti i napisati svoj CV i motivaciono pismo, te aplicirati za željenu praksu. Svi zainteresovani posjetioci moći će prisustvovati i konferencijama čije su teme usko vezane za tržište rada i obrazovanje.

Izlagači koji će se predstaviti na Sajmu su:

  • Poslodavci koji nude prakse  različitim profilima studenata
  • Organizacije, ambasade i fondacije koje nude stipendijske programe za BH studente
  • Organizacije i škole koje nude različite programe neformalnog obrazovanja (kursevi stranih jezika, kursevi računara i sl.)
  • Obrazovne institucije (javne i privatne)

Medijski pokrovitelji su: Radio televizija Republike Srpske, Nezavisne novine, Sarajevo-X portal i Liftmarka kao i 17 radio stanica u saradnji s portalom Posao.ba.

Partneri Sajma su:
1. Ministarstvo prosvjete i kulture RS,
2. Zavod za zapošljavanje RS ,
3. Privredna komora RS,
4. UNDP – YERP, Employability and Retention Programme
5. Najposjećeniji portal za zapošljavanje Posao.ba,
6. Ekonomski fakultet Banjaluka i  SSEF,
7. Ekonomska škola Banjaluka,
8. Omladinski savjet Banjaluka.

Ulaganjem u sebe, svoje obrazovanje i generičke sposobnosti obezbjedićete kvalitetno pozicioniranje na tržištu rada, a time i osigurati svoju budućnost. Zato ne dozvolite da budete  samo dio statistike o tržištu rada, nego nam se pridružite 7. i 8. juna u Domu omladine i iskoristite šansu koja Vam se pruža. Informišite se, unaprijedite svoju konkurentnost i distancirajte se u masi drugih.

CERK -  povezujemo obrazovanje i prilike!

Mjesto održavanja je Dom omladine Banja Luka,  objekat pored Tržnice i Dječijeg pozorišta, udaljen 3min od Trga Krajine. Prostor raspolaže s tri etaže za sajamsku aktivnost, amfiteatrom, računarskom salom kao i učionicom za radionice i seminare.
 


KONKURSI

Rok za prijavu: 27.10.2020. // Konkurs je otvoren još 4 dana.

Konkurs Grada Srebrenik za dodjelu kredita redovnim studentima u ak. 2020/21. godini