Subota, 04. Juli 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

DAAD stipendira studente iz država u razvoju

Utorak, 26.04.2016. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

DAAD program stipendija raspisao je konkurs za stipendije za postdiplomske studije na njemačkim visokoškolskim ustanovama, namijenjen studentima iz država u razvoju, uključujući i Bosnu i Hercegovinu.

DAAD je njemačka organizacija koja je do sada stipendirala oko 100.000, kako njemačkih, tako i stranih studenata, što je čini jednom od najvećih stipenditorskih organizacija.

Stipendija podrazumijeva primanja mjesečna primanja između 750 i 1.000 eura, zavisno o nivou studija (master ili doktorski), zdravstveno osiguranje, te putne troškove.

Uz prijavu je potrebno podnijeti i dokaz o poznavanju engleskog ili njemačkog jezika, zavisno od toga na kojem se jeziku održava nastava na određenom fakultetu. Prihvataju se IEOLTS i TEOFL certifikati o poznavanju jezika. Za fakultete na kojima se nastava održava na engleskom, nije obavezno ali je svakako pozitivno podnijeti i certifikat o poznavanju njemačkog jezika.

Prijave se vrše online i putem pošto, a obrazac sa prijavi može se pronaći na web tranici DAAD-a.

Rok za prijavu zavisi od fakulteta koji kandidati žele upisati, a rokovi po određenim fakultetima mogu se pronaći na web stranici.

Više informacija dostupno je na web stranici DAAD-a.


KONKURSI

Rok za prijavu: 09.07.2020. // Konkurs je otvoren još 5 dana.

Konkurs Grada Istočno Sarajevo za dodjelu stipendija studentima u akademskoj 2019/20. godini

Rok za prijavu: 08.07.2020. // Konkurs je otvoren još 4 dana.

Natječaj Općine Odžak za dodjelu studentskih stipendija u školskoj 2019/20. godini