Subota, 25. Mart 2023.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Danas počelo potpisivanje ugovora o stipendiranju sa vogošćanskim učenicima i studentima

Četvrtak, 09.03.2023. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Danas je počelo potpisivanje ugovora sa učenicima i studentima koji su u šk./ak. 2022/23. godini ostvarili pravo na stipendiju općine Vogošća. Svečano potpisivanje ugovora upriličeno je u Velikoj sali Općine Vogošća, stoji u saopćenju objavljenom na zvaničnoj web stranici Općine Vogošća.
 
Zbog velikog broja stipendista posebno su ugovore potpisivali učenici, a posebno studenti. Stipendistima se obratio općinski načelnik Migdad Hasanović. Tom prilikom ponovio je kako je svaka marka uložena u obrazovanje potpuno opravdana i kako se danas vrhunski patriotizam pokazuje tako što se bude što bolji u poslu kojim se svako od nas bavi.
 
U školskoj 2022./2023.godini Općina stipendira ukupno 271 stipendistu, od toga 144 učenika srednje škole i 127 studenata.
 
Iz Općine podsjećaju da stipendisti koji, iz bilo kojih razloga, nisu pristupili potpisivanju ugovora u zakazanom terminu mogu ugovore potpisati tokom narednih dana u Općini Vogošća u sobi 71, od 8 do 16 sati. Stipendisti koji još nisu dostavili podatke o svojim žiro računima to trebaju uraditi u što kraćem roku i dostaviti ih u sobu 71 kako bi i njima bili pripremljeni ugovori.