Srijeda, 17. Juli 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Deset stipendija kompanije Atlantbh za studente tehničko-tehnoloških fakulteta iz BIH

Srijeda, 05.12.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Atlantbh je jedna od prvih kompanija za razvoj softvera u BIH i već godinama postiže izvrsne rezultate sa nekim od najvećih kompanija na svijetu. Opredjeljenje Atlantbh je da razvija radno okruženje za uposlenike, koje je teško zamislivo u Bosni i Hercegovini, pa i šire. Posebnu pažnju posvećuju projektima u zajednici kroz promociju i podržavanje različitih društveno-korisnih aktivnosti.
 
Osim studentskih takmičenja i edukativnih događaja, te kontinuirane saradnje sa studentskim asocijacima, u zadnjih nekoliko godina obučili su 100 praktikanata kroz program ABH prakse. Svi su oni našli posao u IT kompanijama u BiH, a 35 najboljih danas radi u Atlantbh. 
 
Podrška obrazovanju i zapošljavanju mladih ljudi je važan prioritet za Atlantbh. Zbog toga Atlantbh želi nastaviti ulagati u mlade ljude, spremne da uče i da razvijaju IT sektor, i Bosnu i Hercegovinu. 
 
Ove godine, Atlantbh raspisuje konkurs za stipendiranje 10 studenata tehničko-tehnoloških fakulteta (I i II godina, I ciklus studija) u dvije kategorije: uspješni studenti i studenti iz socijalno ugroženih porodica.
 
“Softverska industrija ima ogroman potencijal u BiH i priliku da zaposli 6000 mladih u narednih 5 godina. Mi pokušavamo doprinijeti razvoju sektora kroz različite edukacijske događaje koje organizujemo, a posebno se ponosimo ABH praksom koja ima za cilj da obezbijedi mladim i ambicioznim ljudima sticanje iskustva. Tokom 2018. godine smo postigli izvanredne rezultate za koje su prije svega zaslužni naši ljudi, edukovali smo 100 praktikanata i želimo svoj uspjeh podijeliti i sa ostalim, jer vjerujemo u budućnost IT sektora i budućnost BIH. Ove godine želimo stipendirati uspješne studente tehničko-tehnoloških fakulteta i doprinijeti njihovom daljem razvoju u ovoj oblasti”, poručuju iz Atlantbh.
 
Kažu da žele biti primjer drugim IT kompanijama na tržištu: “Svjesni smo situacije. Mladi odlaze ili žele otići, a imamo toliko potencijala na našem tržištu. Želimo graditi Bosnu i Hercegovinu, zadržati mlade ljude jer smo pokazali da bosansku pamet zaista možemo prodavati na svjetskom tržištu.”
 
Detalje konkursa za 10 stipendija koje će Atlantbh dati u 2019. godini možete pogledati ovdje.

KONKURSI

Rok za prijavu: 05.09.2019. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 20 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2019. godinu