Ponedjeljak, 28. Septembar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Deseti sajam stipendija u Sarajevu 17. oktobra

Srijeda, 04.09.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu desetu godinu zaredom organizira Sajam stipendija u Sarajevu, koji će se održati 17. oktobra 2019. godine u Rektoratu Univerziteta u Sarajevu (Obala Kulina bana 7/II, Sarajevo) u terminu od 10:00 do 16:00 sati.
 
Prepoznajući važnost mobilnosti studenata, nastavnika i saradnika u Evropi ali i šire, Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu je uspješan organizator Sajma stipendija – jedinstvene manifestacije ove vrste u Bosni i Hercegovini čiji je cilj da okupi sve institucije koje dodjeljuju i/ili administriraju stipendije ili dodjeljuju druge vrste finansijske podrške za studiranje u BiH i inostranstvu, te da im omogući da predstave svoje programe stipendiranja i finansijske podrške i daju priliku bh. studentima da sve informacije o mogućnostima studiranja u inostranstvu dobiju na jednom mjestu.

Pravo učešća na sajmu imaju sve vladine i nevladine institucije, te obrazovne institucije koje dodjeljuju finansijsku ili drugu vrstu podrške za studiranje u BiH ili izvan nje (na sajmu se predstavljaju konkretne aktivnosti i/ili stipendije koje posjetioci mogu iskoristiti, a ne samo promocija institucije).
 
Iz Službe istiću da je cilj sajma da posjetioci dobiju potrebne informacije od predstavnika sajma o mogućnostima stipendiranja daljnjeg obrazovanja u BiH ili u inostranstvu. 
 
Više informacija o sajmu kao i registracija su dostupni na web stranici: http://www.unsa.ba/istrazivanje-i-saradnja/medunarodna-saradnja/sajam-stipendija

KONKURSI

Rok za prijavu: 02.11.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 5 dana.

Konkurs Fonda “Bošnjaci” za dodjelu stipendija studentima i učenicima u ak./šk. 2020/21. godini

Rok za prijavu: 30.09.2020. // Konkurs je otvoren još 2 dana.

Konkurs Vlade Republike Češke za dodjelu stipendija za akademsku 2021/22. godinu