Utorak, 11. Decembar 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Dodijeljene stipendije studentima sa područja Općine Stolac za ak. 2017/18. godinu

Ponedjeljak, 16.07.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Danas su u Salonu Općine Stolac svečano potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija za akademsku 2017/18. godinu. Prije potpisivanja, prisutnima se obratio načelnik općine Stjepan Bošković. 

U svom govoru je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da su se i u ovoj godini izdvojila sredstva za pomoć studentima sa područja Općine Stolac.

„Ove godine stipendiju su dobila 53 studenta, nešto više nego prethodnih godina. Osigurali smo i ove godine isti iznos kao i prošle godine. Ovo je jedan oblik potpore i pomoći svim našim studentima da lakše završe fakultetsko obrazovanje, i budu na raspolaganju našoj Općini svojim akademskim znanjem, a sve u cilju razvoja naše općine kako bi zajedničkim snagama stvorili bolje uvjete života u općini Stolac“ studentima je poručio načelnik.

Stipendiju je u obliku jednokratne novčane pomoći u iznosu od 800,00 KM dobilo ukupno dobilo 53 studenata. Prije potpisivanja ugovora općinski načelnik je u svom uredu ugostio najbolje učenike četiriju škola sa područja Općine Stolac.

KONKURSI

Rok za prijavu: 28.12.2018. // Konkurs je otvoren još 17 dana.

Konkurs Općine Vogošća za stipendiranje učenika i studenata u akademskoj 2018/19. godini