Srijeda, 20. Januar 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Drugo online testiranje za stipendije na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu 8. maja

Nedjelja, 03.05.2020. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Internacionalni univerzitet u Sarajevu je visokoobrazovna institucija koja nudi kvalitetno obrazovanje domaćim i stranim studentima na tri ciklusa studija. Tokom proteklih godina, univerzitet se inzenzivno razvijao i jedan je od prvih u BiH koji je prilagodio svoju nastavu evropskim standardima. Ustaljena praksa je da IUS svake godine organizuje najveće testiranje za stipendije u državi, te svim maturantima pruži jednaku priliku za ostvarivanje stipendije za studij na ovom univerzitetu. „Fondacija za razvoj obrazovanja” Sarajevo, kao osnivač IUS-a, svake godine obezbijedi veliki broj stipendija za sve zainteresovane maturante.
 
Prvo ovogodišnje testiranje je održano 17. aprila, i prvi put je održano online. Izlazni rezultati su još jedanput pokazali da su mladi u BiH svjesni prilika i uslova koje ova ustanova pruža svojim studentima.
 
Zbog velikog interesa za studiranjem na jednom od 21 studijskog programa, te ogromnog broja aplikacija za prvo testiranje, uprava IUS-a je odlučila pružiti durugu priliku svim maturantima koji nisu uspjeli pristupiti prvom testu. Drugo online testiranje će se održati u petak, 8. maja sa početkom u 15:00 sati.

Pravo na pristup drugom testiranju imaju oni studenti koji ispunjavaju sljedeće uslove:
 
  • da su građani BiH ili neke od zemalja u regionu
  • da su učenici završne godine četverogodišnje srednje škole
  • da nisu prethodno učestvovali na IUS testiranju
  • prilikom polaganja ispita moraju imati identifikacioni dokument sa fotografijom (lična karta, vozačka dozvola, pasoš).

Novo testiranje je odlična prilika za studente da demonstriraju svoje znanje i dobiju priliku da steknu odgovarajuću stipendiju / popust za studiranje na IUS-u. Testiranje nije samo šansa za dobijanje stipendija; to je i prilika da učenici pokažu svoje vještine i sposobnosti. Ispit se sastoji od pitanja iz općeg znanja i matematike, a stipendije se dodjeljuju kandidatima na osnovu postignutih rezultata.
 
Elektronska prijava preko https://stipendija.ius.edu.ba je obavezna i bit će otvorena do 6. maja do 23:59 sati.
 

KONKURSI

Rok za prijavu: 09.02.2021. // Konkurs je otvoren još 20 dana.

Konkurs Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za dodjelu stipendija za akademsku 2020/21. godinu

Rok za prijavu: 10.02.2021. // Konkurs je otvoren još 21 dan.

Konkurs za dodjelu stipendija djeci branilaca/branitelja iz SBK za akademsku 2020/21. godinu