Četvrtak, 18. Oktobar 2018.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Fočanski studenti potpisali ugovore o stipendiranju za ak. 2017/18. godinu

Ponedjeljak, 23.04.2018. // Izvor: Glas Srpske // Novost
Stotinu šezdeset osmoro studenata koji će u tekućoj akademskoj godini primati stipendiju iz opštinskog budžeta potpisali su ugovore o stipendiranju sa načelnikom opštine Foča Radisavom Mašićem.
 
Stipendije su dobili studenti sa najmanjim prosjekom ocjena 7,50, kao i djeca poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, djeca čiji roditelji se nalaze na spisku socijalnih kategorija i djeca nezaposlenih roditelja.
 
Mjesečna primanja olakšaće troškove studiranja, ističe Marija Kostović, studentkinja druge godine Medicinskog fakulteta.
 
"Značiće mi i za nabavku knjiga, džeparac, a olakšaće i roditeljima jer imam i brata i sestru koji takođe studiraju", kaže Kostovićeva.

Milanu Mitroviću, studentu četvrte godine Elektrotehničkog fakulteta stipendija će pokrivati smještaj u domu.
 
"Olakšaće mi završnu godinu studija, a pošto sam danas potpisao ugovor i za sestru koja studira Biologiju u Podgorici, dvije stipendije od opštine značiće i da malo rasteretimo roditelje koji nas finansiraju", zadovoljan je Mitrović.
 
Radisav Mašić, načelnik opštine Foča rekao je da je za ove namjene u opštinskom budžetu planirano oko 150 000 maraka, a stipendije u iznosu od 80 do 100 maraka, zavisno od godine studija, biće isplaćivane u narednih deset mjeseci.

KONKURSI

Rok za prijavu: 30.10.2018. // Konkurs je otvoren još 12 dana.

Konkurs Općine Gračanica za dodjelu stipendija studentima za ak. 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 26.10.2018. // Konkurs je otvoren još 8 dana.

Konkurs Općine Srebrenik za dodjelu kredita redovnim studentima u ak. 2018/19.godini