Ponedjeljak, 22. Juli 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Fondacija Hastor potpisala ugovore sa stipendistima u ak. 2018/19. godini

Subota, 10.11.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Danas su u prostorijama ASA Prevent grupacije potpisani ugovori o stipendiranju sa 334 studenta iz cijele BiH. Nakon potpisivanja ugovora o stipendiranju učenika osnovnih i srednjih škola, Fondacija Hastor je potpisala ugovore sa studentima, koji će u ovoj akademskoj godini biti stipendisti Fondacije Hastor.
 
Radi se o studentima koji su zahvaljujući rezultatima i uspjehu na fakultetu zadržali stipendije iz prethodne godine, a raspisan je i konkurs sa proširenim kriterijima namijenjen isključivo nadarenim studentima sa visokim prosjekom. Samo u ovoj školskoj godini Fondacija će stipendirati 1976  učenika i studenata što je najveći pojedinačni broj stipendista od svih registrovanih fondacija u BiH i regijii.
 
Na samom početku, studentima su se obratili učitelj Ramo i direktor Fondacije te su prisutnima uputili čestitke i poželjeli uspjeh u novoj akademskoj godini, a potom su upoznali studente s osnovnim odredbama ugovora, pravilima Fondacije i načinom njenog rada.
 
“Izrasli su u samosvjesne i odgovorne ljude, a sad svoju djecu uče tim vrlinama. Divno je vidjeti da neko 13. put potpisuje ugovor sa nama, da je iz školske klupe kao osnovac došao u priliku da upisuje master studij, s pohvalama dekana. Imamo nekoliko takvih. S ponosom ističemo najbolje, a s velikom predanošću radimo sa svima onima čiji prosjek u školi i status želimo poboljšati”, rekao je Seid Fijuljanin direktor Hastor Fondacije.
 
Prateći osnovnu ideju i cilj, a to je pružiti šansu mladima da svojim uspješnim školovanjem kao i volonterskim radom učestvuju u razvijanju lokalnih zajednica i vlastitih resursa, Fondacija Hastor je do sada podržala preko 3000 mladih iz cijele BiH.
 
“U BiH ima pametnih mladih ljudi, ali ih dosta nije imalo mogućnosti da se školuje, posebno u ruralnim sredinama. Željeli smo da im to omogućimo, to se pokazalo opravdanim. Ti učenici danas kao studenti ubiru pohvale dekana, osvajaju nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Svaki njihov uspjeh i moj je uspjeh”, ponosno ističe učitelj  Ramo Hastor koji je kao volonter  uključen u program stipendiranja, te od samog početka prati rad i napredak stipendista i zadovoljan je tempom i načinom razvijanja Fondacije Hastor.
 
Fondacija Hastor nastavit će da podržava djecu i mlade u nastojanju da postanu samosvjesni lideri u svojim zajednicama te na taj način doprinesu pozitivnim promjenama u društvu u kojem živimo.

KONKURSI

Rok za prijavu: 05.09.2019. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 15 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2019. godinu