Četvrtak, 04. Juni 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Gimnazija “Maarif koledž” u Sarajevu i ove godine organizovala testiranje za dodjelu stipendija

Subota, 20.04.2019. // Izvor: Anadolu Agency (AA) // Novost

Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo je i ove godine organizovala testiranje za dodjelu vrijednih stipendija maturantima osnovnih škola koji žele upisati Gimnaziju “Maarif Koledž“. Testiranje za stipendije je održano u subotu u prostorijama “Maarif Koledža“ u Sarajevu, a učestvovalo je stotinjak djece iz cijele BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Znanjem do uspjeha“ je bio moto ovogodišnjeg testiranja za stipendije. Svi učenici završnih razreda osnovnih škola iz cijele BiH su imali priliku da pristupe testu, bez obzira na prosjek ocjena koji su imali u toku dosadašnjeg obrazovanja.

Organizovanje testiranja za stipendije i nagrađivanje najuspješnijih učenika je praksa koju Fondacija za razvoj obrazovanja Sarajevo već dugi niz godina primjenjuje na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, te na taj način potvrđuje svoju opredijeljenost ka doprinosu razvoja društva u cjelini i unaprjeđenju obrazovanja kao najvažnijeg segmenta svakog društva.

Testiranje je bila izuzetna prilika za sve mlade ljude da, na osnovu svog znanja i sposobnosti koje su stekli u toku dosadašnjeg obrazovanja, otvore sebi put u bolju budućnost.

Gimnazija “Maarif Koledž“ je osnovana od Fondacije za razvoj obrazovanja Sarajevo. Pored gimnazije, u sklopu Fondacije djeluju još i predškolska ustanova “Kid IUS“, Prva privatna osnovna škola “Isa-beg Ishaković“, te Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS). Na taj način obuhvaćen je cjelokupan odgojno obrazovni proces na

svim nivoima, od vrtića do doktorata. Škola je smještena pored zgrade Prve privatne osnovne škole “Isa-beg Ishaković“ u kampusu Vraca. Učionice su opremljene pametnim tablama koje omogućavaju da se, uz tradicionalne didaktičke metode i frontalni pristup, primjenjuju i interaktivne nastavne metode.

Škola nudi dva izborna područja, i to izborno područje za informacione i komunikacione tehnologije (IKT) i izborno područje za vizuelne komunikacije i dizajn (VKD). Pored nastavnog plana i programa Kantona Sarajevo, škola također nudi mogućnost pohađanja nastave po Cambridge nastavnom programu.


KONKURSI

Rok za prijavu: 30.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 26 dana.

Javni poziv Vlade Japana za dodjelu MEXT stipendija za 2021. godinu

Rok za prijavu: 20.06.2020. // Konkurs je otvoren još 16 dana.

Javni natječaj Općine Stolac za dodjelu stipendija studentima u ak. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 10.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 6 dana.

Konkurs Fondacije “Izvor nade” Sarajevo za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2020/21. godinu