Četvrtak, 09. Juli 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Goraždanski studenti potpisali ugovori o dodjeli stipendija za studijsku 2018/19. godinu

Petak, 12.07.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Ministarstvo za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu BPK i sport danas je upriličilo potpisivanje ugovora sa redovnim studentima I i II ciklusa studija koji su ostvarili pravo na stipendiju u studijskoj  2018/19. godini, saopćeno je iz Ministarstva.
 
Pravo na studentsku stipedniju ostvarilo je 180 studenata u iznosima od 130 do 150 KM, a sredstva za studentske stipendije u iznosu od 153.720 KM obezbijeđena su u budžetu Ministarstva za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde.
 
Uzimajući u obzir činjenicu da je kasnio konkurs za dodjelu studentskih stipendija za akademsku 2018/019. godinu, stipendije će biti isplaćene retroaktivno.

Prema riječima ministra Armana Bešlije, Ministarstvo će nastojati da na vrijeme okonča proceduru raspisivanja konkursa za stipendije za studijsku 2019/2020.godinu.
 
„S obzirom na broj prijavljenih studenta, smatram da će ova podrška studentima i njihovim roditeljima biti od velike pomoći u školovanju. Mi nastojimo pored socijalnog aspekta da podržavamo i najuspješnije studente u njihovom obrazovanju, a kada govorimo o toj podršci u narednoj studijskoj godini, nadam se da ćemo taj proces započeti na vrijeme“, kazao je ministar Bešlija.

KONKURSI