Utorak, 22. Septembar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Grad Banja Luka će početkom septembra objaviti konkurs za dodjelu učeničkih stipendija za šk. 2020/21. godinu

Utorak, 11.08.2020. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Gradska uprava Banjaluka će, u okviru gradskog programa stipendija vrijednog oko 1,6 miliona KM, početkom septembra raspisati konkurs za dodjelu učeničkih stipendija za školsku 2020/2021. godinu. Pored toga, konkurs za studente prvog ciklusa na visokoškolskim ustanovama biće raspisan u drugoj polovini oktobra.
 
"Istovremeno, do kraja ovog mjeseca za 1.186 srednjoškolca biće uplaćene deveta i deseta rata gradske stipendije, čime će biti okončan ovaj proces za učenike školsku 2019/2020. godinu", potvrđeno je u Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport grada Banjaluka.
 
Prema njihovom planu, za 264 studenta slijedi uplata sedme rate, osmu će dobiti u septembru, dok će im u oktobru biti isplaćene završne dvije.
 
Iz Gradske uprave je saopšteno da će Grad i u narednoj školskoj godini, uz talentovane i učenike i studente iz porodica u stanju socijalne potrebe, stipendirati i one koji se odluče za neka od nedostajućih zanimanja na tržištu rada.
 
Kod srednjoškolaca, u narednoj školskoj godini biće stipendirana sljedeća zanimanja: zavarivač, zidar i armirač betonirac, tehničar modelar obuće, dizajner modni tehničar i pekar, dok će, u slučaju studenata, one biti namijenjene za buduće profesore matematike i informatike, profesore fizike i inženjere elektrotehnike.
 
Pojedinačni iznosi stipendija ostaju nepromijenjeni, i iznose 80 KM za učenike i 130 KM za studente po osnovu socijalnog statusa i uspjeha u školi odnosno studiju, a za deficitarna zanimanja utvrđeni su iznosi od 160 KM za učenike i 250 KM za studente.

KONKURSI

Rok za prijavu: 30.09.2020. // Konkurs je otvoren još 8 dana.

Konkurs Vlade Republike Češke za dodjelu stipendija za akademsku 2021/22. godinu