Petak, 05. Juni 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Grad Banja Luka dodjeljuje stipendije uspješnim sportistima

Utorak, 02.07.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Grad Banja Luka objavio je poziv za stipendiranje sportista koji to zaslužuju na osnovu postignutih rezultata, a poziv za prijave otvoren je od 1. do 15. jula.
 
Stipendije se dodjeljuju na osnovu Pravilnika o kategorizaciji sportista grada s namjerom da se kroz sistemska rješenja pruži puna podrška sportistima i njihovom daljem usavršavanju.

Iz Gradske uprave napominju da se kategorizacija sportista vrši na osnovu postignutih rezultata u periodu od 1. jula protekle godine do 1. jula tekuće godine za narednu budžetsku godinu, a sportisti se na osnovu ostvarenih rezultata razvrstavaju u četiri kategorije - zaslužni sportista, sportista internacionalnog razreda, sportista prvog razreda i sportista drugog razreda, na osnovu kojih se vrši dodjela stipendija.
 
Ukupan iznos sredstava, kao i pojedinačni iznosi stipendija za sportiste biće utvrđeni budžetom za narednu godinu, odnosno, Programom razvoja sporta sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2020. godinu.
 
Zaslužnim sportistima se dodjeljuje stipendija u vidu jednokratne novčane naknade, sportistima internacionalnog razreda u vidu mjesečne naknade u trajanju od dvije godine i sportistima prvog razreda u vidu mjesečne naknade u trajanju od jedne godine.

Zahtjev za kategorizaciju – Obrazac KS podnosi se putem protokola Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, a za više detalja posjetiti oficijelnu web stranicu Grada Banja Luka.

KONKURSI

Rok za prijavu: 30.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 25 dana.

Javni poziv Vlade Japana za dodjelu MEXT stipendija za 2021. godinu

Rok za prijavu: 20.06.2020. // Konkurs je otvoren još 15 dana.

Javni natječaj Općine Stolac za dodjelu stipendija studentima u ak. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 10.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 5 dana.

Konkurs Fondacije “Izvor nade” Sarajevo za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2020/21. godinu