Nedjelja, 22. Septembar 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Grad Banja Luka dodjeljuje stipendije uspješnim sportistima

Utorak, 02.07.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Grad Banja Luka objavio je poziv za stipendiranje sportista koji to zaslužuju na osnovu postignutih rezultata, a poziv za prijave otvoren je od 1. do 15. jula.
 
Stipendije se dodjeljuju na osnovu Pravilnika o kategorizaciji sportista grada s namjerom da se kroz sistemska rješenja pruži puna podrška sportistima i njihovom daljem usavršavanju.

Iz Gradske uprave napominju da se kategorizacija sportista vrši na osnovu postignutih rezultata u periodu od 1. jula protekle godine do 1. jula tekuće godine za narednu budžetsku godinu, a sportisti se na osnovu ostvarenih rezultata razvrstavaju u četiri kategorije - zaslužni sportista, sportista internacionalnog razreda, sportista prvog razreda i sportista drugog razreda, na osnovu kojih se vrši dodjela stipendija.
 
Ukupan iznos sredstava, kao i pojedinačni iznosi stipendija za sportiste biće utvrđeni budžetom za narednu godinu, odnosno, Programom razvoja sporta sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2020. godinu.
 
Zaslužnim sportistima se dodjeljuje stipendija u vidu jednokratne novčane naknade, sportistima internacionalnog razreda u vidu mjesečne naknade u trajanju od dvije godine i sportistima prvog razreda u vidu mjesečne naknade u trajanju od jedne godine.

Zahtjev za kategorizaciju – Obrazac KS podnosi se putem protokola Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, a za više detalja posjetiti oficijelnu web stranicu Grada Banja Luka.

KONKURSI

Rok za prijavu: 16.10.2019. // Konkurs je otvoren još 24 dana.

Konkurs Grada Cazin za dodjelu stipendija redovnim studentima za akademsku 2019/20. godinu

Rok za prijavu: 25.11.2019. // Konkurs je otvoren još 2 mjeseca, 4 dana.

Swiss Government Excellence Scholarships for Foreign Scholars and Artists for the 2020-2021 Academic Year

Rok za prijavu: 05.11.2019. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 14 dana.

Chevening Scholarships for International Students for the academic year 2019/2020