Utorak, 26. Mart 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Grad Banja Luka od naredne godine stipendira i najbolje sportiste

Četvrtak, 21.06.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Grad Banja Luka će od naredne godine prvi put stipendirati sportiste koji to zaslužuju na osnovu postignutih rezultata. Sportisti će na osnovu ostvarenih rezultata biti razvrstani u četiri kategorije-zaslužni sportista, sportista internacionalnog razreda, sportista prvog te sportista drugog razreda. 
 
"Od 1. do 15. jula ove godine biće otvorene prijave za kategorizaciju sportista, kako bi Grad Banja Luka, u skladu sa važećim propisima, obezbijedio sredstva u budžetu za 2019. godinu za njihovo stipendiranje", saopćeno je iz Gradske uprave. 
 
U Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Grada Banja Luka kažu da je ova novina definisana Programom razvoja sporta Grada Banjaluka za period 2018-2022. godine, a sve u namjeri da se putem sistemskih rješenja pruži puna podrška sportistima i njihovom daljem usavršavanju.
 
Kako su naglasili, Grad Banja Luka je jedina lokalna zajednica u Republici Srpskoj koja će obezbijediti stipendije sportistima na osnovu kategorizacije. 
 
Iz ovog Odjeljenja su pojasnili da se kategorizacija sportista obavlja na osnovu postignutih rezultata u periodu od 1. jula protekle godine do 1. jula tekuće godine za narednu budžetsku godinu. 
 
Ukupan iznos sredstava, kao i mjesečni pojedinačni iznosi stipendija za sportsite biće utvrđeni budžetom za narednu godinu, odnosno Programom razvoja sporta sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2019. godinu. 
 
Sportisti grada Banjaluke imaju mogućnost da se u skladu sa Pravilnikom o kategorizaciji sportista grada Banja Luka prijave za stipendiju, ako ispune uslove propisane Pravilnikom o kategorizaciji sportista grada Banja Luke.

KONKURSI

Rok za prijavu: 06.04.2019. // Konkurs je otvoren još 10 dana.

Konkurs Općine Lukavac za dodjelu stipendija učenicima i studentima u budžetskoj 2019. godini

Rok za prijavu: 10.04.2019. // Konkurs je otvoren još 14 dana.

Konkurs Općine Travnik za dodjelu stipendija redovnim studentima za ak 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 28.03.2019. // Konkurs je otvoren još 2 dana.

Konkurs opštine Petrovo za stipendiranje redovnih studenata u 2019. godini