Utorak, 19. Januar 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Grad Ljubuški će podržati studente deficitarnih zanimanja

Petak, 20.09.2019. // Izvor: Fena // Novost


Grad Ljubuški odlučio je podržati studente deficitarnih zanimanja tako što će im pri dodjeli studentskih stipendija biti dodijeljeni dodatni bodovi ako studiraju na nekom od fakulteta ili smjerova koji spadaju pod ovu kategoriju.

Odluku su iz Grada objavili putem Nacrta odluke o deficitarnim zanimanjima, a o Nacrtu će biti provedena i javna rasprava, pa će se tako dodatnih 50 bodova dodijeliti studentima elektrotehnike, računarstva, informacijskih tehnologija, strojarstva, prehrambeno-tehnološkog fakulteta, medicine, arhitekture, građevine, fakulteta glazbenih umjetnosti (instrumentalni smjerovi) i drugo.

Studenti će tako lakše ostvariti potporu iz ovog grada ako odaberu neke od ovih fakulteta ili smjerova, a popis svih fakulteta dostupan je na službenim internetskim stranicama grada Ljubuškog.

Po riječima gradonačelnika Ljubuškog Nevenka Barbarića, ovo je odlučeno s obzirom na to da je dosadašnja praksa bila da je najvažniji kriterij imovinsko stanje, a to se nije moglo regulirati jer je velik broj studenata prikazivao kako im roditelji nemaju primanja pa su ove godine uvedeni i drugi kriteriji.

''Odluka je sada na vijeću, a postoji i rok do kojeg se pojedini studenti mogu žaliti. Ukupan iznos za potporu studenata iznosi 40.000 maraka, a još će se vidjeti hoće li se taj iznos rasporediti na 40 studenata po tisuću maraka ili će veći broj studenata dobiti manje novca'', kazao je Barbarić.

Grad je utvrdio i druge kriterije koji će biti korišteni pri odlukama o dodjeli stipendija, a kako su istaknuli, djeca poginulih branitelja, stopostotni invalidi, korisnici socijalne pomoći te studenti čiji su roditelji ili jedan od roditelja stopostotni invalidi bit će izuzeti iz ovih kriterija. 


KONKURSI

Rok za prijavu: 09.02.2021. // Konkurs je otvoren još 21 dan.

Konkurs Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za dodjelu stipendija za akademsku 2020/21. godinu

Rok za prijavu: 10.02.2021. // Konkurs je otvoren još 22 dana.

Konkurs za dodjelu stipendija djeci branilaca/branitelja iz SBK za akademsku 2020/21. godinu