Utorak, 26. Mart 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Gradonačelnik Kraljević potpisao ugovore sa širokobriješkim studentima

Utorak, 20.02.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević potpisao je ugovore s 25 dobitnika stipendija za akademsku 2017/18. godinu.

Grad Široki Bijreg će u akademskoj 2017/18. godini stipendirati 25 novih stipendista i 40 stipendista iz prethodnih godina, a iznos stipendije je 1.000 KM
 
Pravo prijave za stipendije imali su redovni studenti nakon upisane druge godine studija, koji prvi put upisuju tekuću kalendarsku godinu, a na studiju su Fizike, Medicine, Matematike, Logopedije, Geodezije, Veterinarstva, Glazbe i gitare, Arhitekture, Šumarstva, Građevinarstva, Mašinstva,  Njemačkog jezika i Elektrotehnike.
 
”Zadovoljstvo mi je što već nekoliko godina nemamo žalbi na rad komisije za odabir dobitnika stipendija, a to je znak kako to dosta uspješno radimo. Pokušavamo pomoći koliko toliko, a na vama je da studirate i završite. Čestitam vam na dobivenoj stipendiji i želim vam puno uspjeha”, rekao je gradonačelnik Kraljević.
 
Stipendistima je u ime Gradskog vijeća čestitao i predsjednik Vinko Topić te poručio kako su svojim učenjem zaslužili dobiti stipendije uz želju da budu aktivni kako bi ostvarili svoje ciljeve i očekivanja.
 
Stipendiju su za akademsku 2017/18. godinu dobili: Andrea Zelenika, Ivana Lovrić, Anđela Kožul, Martina Lasić, Tina Galić, Ivan Ćubela, Katarina Lovrić, Josip Ćavar, Nada Zovko, Ivan Matijević, Marina Grbešić, Katarina Ćavar, Ivana Marić, Marija Ivanković, Ljubica Ćeškić, Katarina Viktorija Mabić, Kristina Vukoja, Jure Suton, Martina Sopta, Mateja Grubešić, Pero Petar Ćavar, Kristiana Čuljak, Tomislav Jelić, Ante Ćavar i Jelena Ćavar.

KONKURSI

Rok za prijavu: 06.04.2019. // Konkurs je otvoren još 10 dana.

Konkurs Općine Lukavac za dodjelu stipendija učenicima i studentima u budžetskoj 2019. godini

Rok za prijavu: 10.04.2019. // Konkurs je otvoren još 14 dana.

Konkurs Općine Travnik za dodjelu stipendija redovnim studentima za ak 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 28.03.2019. // Konkurs je otvoren još 2 dana.

Konkurs opštine Petrovo za stipendiranje redovnih studenata u 2019. godini