Srijeda, 13. Novembar 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Gradonačelnik Mićić potpisao ugovore za stipendiranje 30 učenika generacije osnovnih i srednjih škola

Petak, 25.10.2019. // Izvor: Grad Bijeljina // Novost
Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić potpisao je danas ugovore za stipendiranje 30 učenika generacije osnovnih i srednjih škola, odnosno, njihovih vršnjaka koji pripadaju kategoriji djece sa posebnim potrebama, ističući da Grad Bijeljina stipendira ukupno 135 đaka i studenata, za šta je u budžetu Grada Bijeljina u ovoj godini planirano 250.000 KM.

Ove godine stipendije će dobiti 13 učenika generacije osnovnih škola, šest učenika generacije srednjih škola, odnosno, 11 učenika sa posebnim potrebama.

Djeca koja su bila najuspješnija u osnovnoj školi dobiće ugovor o stipendiranju u iznosu od 100 KM mjesečno, učenici generacije srednjih škola koji su upisali fakultete 200 KM, a učenici sa posebnim potrebama, od 100 do 150 maraka mjesečno. Kada učenik završi godinu kao najbolji, stipendija mu se automatski produžava za narednu godinu, sve dok je redovan đak ili student.
 
"Ovo su najbolji učenici svoje generacije ili učenici sa posebnim potrebama i svi oni se trude da dobiju dobro obrazovanje. Želimo da budemo istinski grad budućnosti, a obrazovani mladi ljudi su jedan od najvažnijih preduslova za napredak svake zajednice. Zato Grad Bijeljina želi da podrži i nagradi mlade ljude koji svakodnevno rade da budu najbolji ili da, uprkos zdravstvenim poteškoćama, redovno pohađaju školu", istakao je gradonačelnik Mićić.

Dušan Stankić došao je u Gradsku upravu kako bi potpisao ugovor o stipendiranju za sina Marka, koji je bio đak generacije u osnovnoj školi u Dvorovima.
 
"Marko se sada upisao u Tehničku školu, smjer Informacione tehnologije. Ja imam tri sina, penzioner sam, i drago mi je što Grad cijeni trud mladih", naveo je Dušan Stankić.

Ugovor o stipendiranju preuzeo je i Boško Mitrović, učenik generacije Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Crnjelova.

"Upisao sam se na smjer Tehničar računarstva u Tehničkoj školi „Mihajlo Pupin“. Stipendija će mi pomoći tokom školovanja, ali i u svakodnevnim životnim obavezama", naglasio je Mitrović.

KONKURSI

Rok za prijavu: 27.11.2019. // Konkurs je otvoren još 14 dana.

Konkurs Opštine Rogatica za dodjelu stipendija redovnim studentima za ak. 2019/20. godinu

Rok za prijavu: 25.11.2019. // Konkurs je otvoren još 12 dana.

Konkurs Fondacije Hastor za dodjelu stipendija studentima za akademsku 2019/20. godinu

Rok za prijavu: 26.11.2019. // Konkurs je otvoren još 13 dana.

Konkurs Općine Travnik za dodjelu stipendija redovnim studentima za ak 2019/20. godinu

Rok za prijavu: 25.11.2019. // Konkurs je otvoren još 12 dana.

Konkurs Grada Bijeljina za dodjelu studentskih stipendija u akademskoj 2019/20. godini