Srijeda, 20. Januar 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Gradonačelnik Radojičić uručio rješenja o stipendiranju sportistima iz Banje Luke

Srijeda, 08.01.2020. // Izvor: Grad Banja Luka // Novost
Gradonačelnik Igor Radojičić, uručio je danas rješenja o stipendiranju 15 najuspješnijih sportista, u okviru novog programa razvoja sporta na području Banje Luke.
 
Već drugu godinu zaredom, Grad Banja Luka dodjeljuje stipendije za najbolje sportiste, sa ostvarenim uspjehom kao ključnim kriterijumom. Banja Luka je jedina lokalna zajednica u BiH koja je uvela ovakvu vrstu podrške sportistima.
 
Ove godine, pravo na sportsku stipendiju ostvarilo je 15 sportista, od kojih su dvojica sportisti prvog razreda – seniori, jedan sportista internacionalnog juniorskog razreda, te 12 sportista prvog razreda – juniora.
 
Ovo je novina koju smo uveli prošle godine i koja je naišla na pozitivne rekacije i sportista i sportske javnosti. Sportisti prvog razreda – seniori su plivači Nikola Bjelajac i Mihajlo Čeprkalo, internacionalni sportista je karatistkinja Anja Lolić, dok su sportisti prvog reda – juniori: Jovan Rosić (AK Borac), Milica Praštalo (KK Orlovi), Dušan Mačkić, (KKK Vrbas), Pavle Dujaković (KK Energija), Marko Kovačić (APK 22. april), Sergej Vučić (KK Energija), Sara Mikača (TK Mladost), Vladimir Pandurević (STK Banja Luka), Aleksandra Roljić (AK Banja Luka), Maša Maksimović (Škola šaha Skakač), Bojan Maksimović (Škola šaha Skakač) i Branko Tadić (DŽK Zvijezda) – istakao je Radojičić.

Načelnik Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac, izjavio je da su ovi sportisti ostvarili najbolje rezultate u prošloj godini.
 
Dodjela stipendija predstavlja lijepu uvertiru u izbor najbljih sportista grada koji će biti održan u februaru. Vjerujem da je ovo biti bar mala pomoć našim sportistima i da ćemo stalnom brigom o njima doprinijeti i boljim rezultatima. Nadam da će ovaj projekat opstati i da ćemo u narednim godinama imati još više sportista koji će svojim rezultatima zaslužiti stipendiju – rekao je Banjac.
U ime sportista, na dodijeljenim stipendijama zahvalila je Maša Maksimović, mlada šahistkinja iz Škole šaha „Skakač“.
 
Stipendija će sigurno biti dodatni motiv za dalji rad i pomoći će nam da se takmičimo i ostvarimo bolje rezlutatima. Ove godine imam u planu da postanem ženski internacionalni majstor i nadam se da će to i ostvariti – kazala je Maša Maksimović.

KONKURSI

Rok za prijavu: 09.02.2021. // Konkurs je otvoren još 20 dana.

Konkurs Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za dodjelu stipendija za akademsku 2020/21. godinu

Rok za prijavu: 10.02.2021. // Konkurs je otvoren još 21 dan.

Konkurs za dodjelu stipendija djeci branilaca/branitelja iz SBK za akademsku 2020/21. godinu