Subota, 08. Avgust 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Ilidžanski studenti i učenici u stanju socijalne potrebe dobili stipendije za šk./ak. 2019/20. godinu

Ponedjeljak, 23.12.2019. // Izvor: Općina Ilidža // Novost
Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić danas je u Multifunkcionalnoj sali Općine Ilidža uručio je ugovore za stipendije za studente i učenike u stanju socijalne potrebe u školskoj/akademskoj 2019/2020 godini.

Ugovore je dobilo njih 194, od toga 142 učenika srednjih škola i 52 studenta slabijeg imovnog stanja. Iznos stipendije za učenike je 75 KM, a za  studente 100 KM i dodjeljivat će se 10 mjeseci. Za stipendiranje učenika slabijeg  imovnog stanja Općina Ilidža iz Budžeta je izdvojila 158.500 KM.
 
“Vi koji ste se trudili, učili i radili i dobili ste stipendiju kao nagradu. Dodjela stipendija je nešto što je moja najdraža obaveza. To je mala pomoć u vašem školovanju, a ujedno i podrška vašem obrazovanju i investiranje u našu budućnost. Obaveza je nagraditi svakog ko svoje školske obaveze završava na vijeme, ko je dobronamjeran, uči i ko poštuje sebe i druge. Na vama je da  ove skromne pare utrošite korisno. Želim vam puno sreće u vašem daljnjem školovanju, zapamtite da rad ne smijete podcjeniti i nije lahko dobiti nagradu za trud, vi ste naš ste ponos” kazao je u svom obraćanju učenicima i studentima načelnik Memić”
 
Riad Gojak, student Fakulteta za Kriminalistiku i kriminologiju je istakao da će  sredstva koja je dobio za stipendiranje utrošiti za školovanje, kupovinu potrebnih materijala za fakultet kao i za dodatne edukacije. Zahvalio se Općini Ilidža i smatra da se trud uvijek isplati i da je najbolja investicija  obrazovanje.

KONKURSI

Rok za prijavu: 04.09.2020. // Konkurs je otvoren još 27 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2020. godinu