Srijeda, 05. Avgust 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

IZ u BiH dodijelila stipendiju Ismailu Ćidiću za studij na Duke univerzitetu u SAD-u

Četvrtak, 25.07.2019. // Izvor: IZ u BiH // Novost

Danas je u prostorijama Rijaseta IZ upriličeno potpisivanje ugovora o stipendiji koju je Ismailu Ćidiću dodijelio Rijaset IZ za master studij na prestižnom Duke univerzitetu u Sjedinjenim Američkim Državama.
 
Ugovor su potpisali reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović i Ismail Ćidić, bachelor političkih nauka na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.
 
Ćidić je  završio Behram-begovu medresu u Tuzli kao učenik generacije i studij političkih nauka na IUS-u. U toku svog studija predstavljao je Bosnu i Hercegovinu na konferencijama i programima širom svijeta, uključujući i dva puta na Svjetskom mirovnom samitu u Južnoj Koreji.
 
Predsjednik je organizacije Bosnian Advocacy Center koja se bavi zastupanjem bh. interesa u međunarodnim medijima, stranim vladama i međunarodnim organizacijama. Pored Duke-a, primljen je i na prestižne univerzitete Sciences Po u Parizu i School of Economics u Londonu.
 
Ismail Ćidić će svoj master studij dizajnirati tako da će se u okviru studija, kao i u okviru master rada, baviti naučnom oblašću genocida iz perspektive međunarodnih odnosa, s posebnim težištem na presude Haškog tribunala za genocid i etničko čišćenje u Bosni i Hercegovini.
 
Potpisivanju ugovora prisustvovao je i direktor Uprave za obrazovanje i nauku prof. dr. Dževad Hodžić.

KONKURSI

Rok za prijavu: 04.09.2020. // Konkurs je otvoren još 30 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2020. godinu