Utorak, 27. Juli 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Još 229 studenata i srednjoškolaca dobilo stipendiju Općine Centar

Srijeda, 17.06.2020. // Izvor: Općina Centar // Novost

Poštujući mjere socijalne distance u skladu sa instrukcijama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva zbog pogoršanja epidemiološke situacije u našoj zemlji, danas je Općini Centar upriličeno potpisivanje ugovora sa deset dobitnika stipendija za školsku 2019/2020. godinu koja nosi naziv „Prof. dr. Husein Kulenović“.

Ovi potpisnici ugovora o stipendiranju su ispunjavali uslove propisane javnim pozivom, ali nije bilo dovoljno sredstava za njihovu isplatu u prvom krugu stipendiranja. Stoga je na prijedlog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića Općinsko vijeće kroz rebalans budžeta za ovu godinu usvojilo odluku o izdvajanju dodatnih 200.000 KM, odnosno sredstva koja će biti isplaćena kao stipendije za 143 srednjoškolca (po 80 KM mjesečno), te 86 studenata (po 100 KM mjesečno za period od deset mjeseci koliko traje školska godina).

Čestitajući studentima i učenicima na njihovom uspjehu načelnik Ajnadžić je naglasio da su oni nosioci promjena.

- Sa ovom grupom naših stipendista mi smo zaokružili sve učenike i studente koji su ispunjavali uslove. Ove godine smo iz općinskog budžeta obezbijedili sredstva za 657 stipendista za šta smo sveukupno izdvojili 600.000 KM, na čemu se morate najviše zahvaliti našim sugrađanima i poreskim obveznicima općine Centar. Kako bi što više naših učenika i studenata ostvarilo ovo pravo, obavili smo provjeru naših spiskova kako na njima ne bi bila imena koja ostvaruju ovo pravo po nekom drugom osnovu.  Novac će biti uplaćen na vaše račune u bankama najkasnije za deset dana, objasnio je Ajnadžić prisutnima.
 
Za ostale dobitnike stipendije Općine Centar potpisivanje ugovora je organizovano u periodu od 17. do 26. juna ove godine u vremenu od 9 do 15 sati, u sali 31.
 
Redari će puštati po jednog učenika/studenta da pristupe potpisivanju ugovora, a ovim putem molimo sve učenike/studente koji imaju simptome gripe, prehlade ili neke druge simptome bolesti da ne dolaze već da kontaktiraju Službu za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti na broj telefona 033/562-473.
 
U školskoj 2019/2020. godini prethodno su stipendije u iznosu od 80 KM mjesečno, za deset mjeseci nastavne godine, dobila 223 srednjoškolca, a po 100 KM mjesečno 205 studenata, za šta je u budžetu Općine obezbijeđeno oko 400.000 konvertibilnih maraka.

KONKURSI