Subota, 30. Maj 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Kompanija Atlantbh dodjeljuje stipendija za studente IT studijskih programa za šk. 2019/20. godinu

Subota, 02.11.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Kompanija Atlantbh d.o.o objavila je Javni konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini za šk. 2019/20. godinu. 
 
Već drugu godinu za redom, kompanija Atlantbh dodjeljuje stipendije studentima IT studijskih programa širom Bosne i Hercegovine. 
 
Prethodne godine, dodijeljeno je 10 stipendija za dvije kategorije studenata, a ove godine Atlantbh je udvostručio navedeni broj i dodjeljuje ukupno 20 stipendija, a stipendije se dodjeljuju uspješnim studentim prvog ciklusa studija (I, II godina) - 10 i studentima iz socijalno ugroženih porodica (I, II godina) - 10.
 
Vrijednost stipendije je 200,00 KM/mjesečno za uspješne studente prvog ciklusa studija i 350,00 KM za studente iz socijalno ugroženih porodica, što u sumi za 10 mjeseci iznosi 2.000,00 KM odnosno 3.500,00 KM za školsku godinu po jednom studentu.
 
Za dodjelu stipendija mogu konkurisati redovni student koji imaju prebivalište na teritoriji Bosne i Hercegovine uz uslove da su državljani Bosne i Hercegovine, da su redovni studenti I ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama na teritoriji BiH (ili se prvi put upisuju na I ciklus studija), da nisu obnavljali nijednu godinu u toku studija (ili da su prvi put upisali/upisuju na godinu studija za koju traže stipendiju), da ne primaju stipendiju iz drugih izvora stipendiranja (od pravnog ili fizičkog lica) i da nisu zaposleni na određeno ili na neodređeno.

Prilkom odabira stipendista razmatrat će se isključivo pet kriterija, na prvom mjestu su uspjeh na fakultetu (ili u srednjoj školi), na drugom angažovanost u studentskim i drugim organizacijama, na trećem učešće na relevantnim takmičenjima ili sl., državnim i/ili međunarodni (takmičenja vezana za: tehničko-tehnološke i IT predmete), na četvrtom spisak projekata na kojem je student fakultativno radio i na petom socijalni status studenata (samo za kategoriju: studenti iz socijalno ugroženih porodica).

Proces za prijavu za dodjelu stipendija se odvija kroz dva kruga. U prvom krugu kandidati popunjavaju online prijava i dostavljaju motivaciono pismo i CV (sa navedenim projektima, takmičenjima i učešćima u organizacijama), a u drugom krugu studenti koji uspješno prođu prvi krug selekcije će biti pozvani na intervju.

Konkurs ostaje ovjeren do 29. novembra, a za više detalja pogledati Javni poziv Kompanije Atlantbh d.o.o. Sarajevo za dodjelu 20 stipendija studentima IT smjerova IT smjerova na visokoškolskim ustanovama u BiH za šk. 2019/20. godinu.

KONKURSI

Rok za prijavu: 30.07.2020. // Konkurs je otvoren još 2 mjeseca, 1 dan.

Javni poziv Vlade Japana za dodjelu MEXT stipendija za 2021. godinu

Rok za prijavu: 20.06.2020. // Konkurs je otvoren još 21 dan.

Javni natječaj Općine Stolac za dodjelu stipendija studentima u ak. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 10.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 11 dana.

Konkurs Fondacije “Izvor nade” Sarajevo za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2020/21. godinu