Utorak, 11. Maj 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Kompanija Atlantbh dodjeljuje stipendija za studente IT studijskih programa za šk. 2020/21. godinu

Četvrtak, 24.09.2020. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Kompanija Atlantbh d.o.o objavila je Javni konkurs za dodjelu 10 stipendija redovnim studentima na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini za šk. 2020/21. godinu. 
 
Već treću godinu za redom, kompanija Atlantbh dodjeljuje stipendije studentima IT studijskih programa širom Bosne i Hercegovine. 
 
“Činjenica da je IT industrija jedna od manje pogođenih industrija globalnom pandemijom koronavirusa, samo još jednom pokazuje kako je upravo ona sjajno mjesto za karijeru, te jako bitan nosilac ekonomskog razvoja u našoj zemlji. Kontinuirano se trudimo da svjetsko znanje koje naši uposlenici itekako imaju, podijelimo sa novim generacijama. To prvenstveno činimo kroz našu ABH praksu, ali i kroz mnoge online događaje koje smo organizovali od marta ka ovamo. S obzirom na činjenicu da smo jedni od pionira razvoja softvera u BiH, stipendiranjem studenata želimo dati svoj doprinos razvoju ovog sektora, te mladim ljudima pružiti dodatnu motivaciju za njihove buduće uspjehe”, izjavio je Milad Čerkić, CEO kompanije Atlantbh. 
 
Vrijednost stipendije je 200,00 KM/mjesečno za uspješne studente prvog ciklusa studija i 350,00 KM za studente iz socijalno ugroženih porodica, što u sumi za 10 mjeseci iznosi 2.000,00 KM odnosno 3.500,00 KM za školsku godinu po jednom studentu.
 
Za dodjelu stipendija mogu konkurisati redovni student koji imaju prebivalište na teritoriji Bosne i Hercegovine uz uslove da su državljani Bosne i Hercegovine, da su redovni studenti I ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama na teritoriji BiH, da nisu obnavljali nijednu godinu u toku studija, da ne primaju stipendiju iz drugih izvora stipendiranja i da nisu zaposleni na određeno ili na neodređeno.

Prilkom odabira stipendista razmatrat će se isključivo pet kriterija, na prvom mjestu su uspjeh na fakultetu (ili u srednjoj školi), na drugom angažovanost u studentskim i drugim organizacijama, na trećem učešće na relevantnim takmičenjima ili sl., državnim i/ili međunarodni (takmičenja vezana za: tehničko-tehnološke i IT predmete), na četvrtom spisak projekata na kojem je student fakultativno radio i na petom socijalni status studenata (samo za kategoriju: studenti iz socijalno ugroženih porodica).

Proces za prijavu za dodjelu stipendija se odvija kroz dva kruga. U prvom krugu kandidati popunjavaju online prijava i dostavljaju motivaciono pismo i CV (sa navedenim projektima, takmičenjima i učešćima u organizacijama), a u drugom krugu studenti koji uspješno prođu prvi krug selekcije će biti pozvani na intervju.

Konkurs ostaje ovjeren do 30. oktobra, a za više detalja pogledati Javni poziv Kompanije Atlantbh d.o.o. Sarajevo za dodjelu 10 stipendija studentima IT smjerova na visokoškolskim ustanovama u BiH za šk. 2020/21. godinu.

KONKURSI

Rok za prijavu: 25.05.2021. // Konkurs je otvoren još 14 dana.

Konkurs za dodjelu BBI Marko Polo stipendija za odlazak na univerzitetski studij u Maleziju

Rok za prijavu: 14.05.2021. // Konkurs je otvoren još 3 dana.

Konkurs za dodjelu stipendija iz sredstava Budžeta Grada Sarajeva za 2021. godinu