Četvrtak, 20. Juni 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Načelnica Aničićeva potpisala ugovore sa stipendistima Opštine Mrkonjić Grad u ak. 2018/19. godine

Petak, 08.02.2019. // Izvor: Opština Mrkonjić Grad // Novost
Opština Mrkonjić Grad u narednom periodu će stipendirati 164 studenta, a iznos opštinskih stipendija je 120 KM za redovne studente, djeca PPB -RVI od prve do četvrte kategorije dobiće stipendije u iznosu od 150 KM, dok će studenti deficitarnih zanimanja primati mjesečni iznos od 180 KM.

Za stipendiranje studenata izdvaja se 2.3% ukupnog budžeta Opštine.  
 
Načelnica opštine Divna Aničić čestitala je studentima i navela da Opština dugo godina ima istu Odluku, koja je vrlo fleksibilna. Uslov za dobijanje stipendije jeste da se redovno upiše godina. „Mi redovno isplaćujemo stipendije. Ono što potpišemo to i isplatimo i naše stipendije ne kasne. Moj savjet studentima je da pored formalnog obrazovanja koje stiču na fakultetima, da dodatno uče jezike, usavršavaju rad na računaru, stiču neformalno obrazovanje kroz razne aktivnosti te tako postanu konkurentniji na tržištu rada u budućnosti“, istakla je Aničićeva.
 
Nikolina Lukić student je četvrte godine Fakulteta političkih nauka i sve četiri godine dobija stipendiju. „Dolazim iz višečlane porodice, tako da mi stipendija veoma znači i zahvalna sam Opštini na sredstvima koje izdvaja i kojima me motiviše za dalji rad“, rekla je Lukićeva.
 
Violeta Javorović student je druge godine fizioterapije u Prijedoru i istakla je da Opština finansira većinu studenata. „Prošle godine nisam imala pravo na stipendiju, tako da će mi ove godine biti mnogo lakše. Opština Mrkonjić Grad je jedna od rijetkih koja stipendira ovoliki broj studenata i čije su stipendije redovne “, navela je Violeta.

Krajnji rok za potpisivanje ugovora je 20.02.2019. godine. Studenti koji ne potpišu ugovor do navedenog datuma smatraće se da su odustali od stipendije opštine Mrkonjić Grad.

KONKURSI

Rok za prijavu: 10.07.2019. // Konkurs je otvoren još 20 dana.

Konkurs Fondacije "Izvor nade" za dodjelu studentskih stipendija za ak. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 28.06.2019. // Konkurs je otvoren još 8 dana.

Konkurs Fondacije "Izvor nade" za dodjelu srednjoškolskih stipendija za šk. 2019/20. godini