Subota, 04. Juli 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Načelnik Bago potpisao ugovore o stipendiranju 27 studenata iz Posušja

Petak, 24.01.2020. // Izvor: Općina Posušje // Novost
Danas je u općinskoj vijećnici upriličeno svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju studenata s područja općine Posušje. Pravo na stipendiju, po prethodno provedenom natječaju, ostvarilo je 27 studenata, a ukupan iznos stipendije je 1 000 KM.

Općina je s ciljem poboljšanja stanja na tržištu rada istražila potrebe naših poslodavaca kako bi došla do važnih i za gospodarstvo korisnih informacija o deficitarnim zanimanjima koja im stvaraju probleme prilikom pronalaska kvalitetnih kadrova.

Tako dobivene informacije bile su vodič ove, kao i prethodne godine, prilikom raspisivanja natječaja za dodjelu studentskih stipendija te su na temelju prikupljenih podataka pojedina tražena zanimanja (elektrotehnika/elektrotehnika i informacijska tehnologija, strojarstvo, računarstvo, arhitektura/arhitektura i urbanizam, građevina, kemijsko inženjerstvo, grafička tehnologija, medicina i logopedija) vrednovana dodatnim bodovima, s nadom kako će dugoročno takva odluka utjecati na učenike da upisuju zanimanja koja su tražena na tržištu rada i koja će im omogućiti sigurno zaposlenje, ali i imati pozitivan utjecaj na razvoj gospodarstva.

U neformalnom razgovoru, načelnik Branko Bago se upoznao sa stipendistima koji su predstavljajući se ukratko govorili i o fakultetskim smjerovima koje pohađaju te im poželio puno sreće i uspjeha, ali i izrazio nadu da se nakon završenog obrazovanja vrate u svoje Posušje i pridonesu unapređenju i razvoju svoga kraja.

„Iako skromna nadam se da će Vam ova stipendija barem djelomično pomoći u daljnjem školovanju i razvoju“, istaknuo je načelnik.

KONKURSI

Rok za prijavu: 09.07.2020. // Konkurs je otvoren još 5 dana.

Konkurs Grada Istočno Sarajevo za dodjelu stipendija studentima u akademskoj 2019/20. godini

Rok za prijavu: 08.07.2020. // Konkurs je otvoren još 4 dana.

Natječaj Općine Odžak za dodjelu studentskih stipendija u školskoj 2019/20. godini