Ponedjeljak, 18. Februar 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Načelnik Dragosavljević nagradio učenike generacije iz osnovnih škola iz Srpca

Srijeda, 27.06.2018. // Izvor: Opština Srbac // Novost
Načelnik općine Mlađan Dragosavljević organizirao je danas prijem za učenike osnovnih škola iz Srpca, Razboja i Sitneša koji su ostvarili najbolji uspjeh tijekom osnovnoškolskog obrazovanja i zabilježili dobre rezultate na regionalnim i republičkim natjecanjima. 
 
Vukovci su za svoj uspjeh dobili novčane nagrade u iznosu od 50 KM, dok su oni koji su istovremeno dobili titule učenika generacije nagrađeni sa 100 KM.
 
Među nagrađenima je bilo četvero vukovaca iz Osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj" iz Srpca, Konstantin Šarić, Đorđe Popović, Anamarija Ljubojević i Jelena Maletić koja je proglašena za učenika generacije. Jelena je dodatno nagrađena za uspjeh koji je ostvarila na regionalnim natjecanjima iz matematike i fizike.
 
Nagrade je dobilo i dvoje vukovaca iz Osnovne škole "Dositej Obradović" Loom, Branislav Zrnić i Anđela Stanišljević koja je ove godine izabrana za učenika generacije.
 
Nagrađena je i učenica Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Sitneša, Gabrijela Čekić, koja je ispred ove škole proglašena za učenika generacije.
 
Načelnik općine Mlađan Dragosavljević čestitao je učenicima na ostvarenom uspjehu i izrazio zadovoljstvo što je nakon dužeg vremena ponovo uvedena praksa nagrađivanja najboljih osnovaca. On je dodao da su nagrade simbolične, ali da se u svakom slučaju radi o pomaku, budući da duži niz godina nije organiziran ovakav prijem za osnovce. 
 
"Proteklih godina su nagrade uglavnom dodjeljivane maturantima srednjih škola za koje je također organiziran prijem, a od ove godine ćemo na sličan način obilježavati uspjeh naših osnovaca. Time želimo pokazati koliko mladi znače za našu općinu i koliko je važno da ostanu u svom rodnom gradu. Iako neki osnovci nastavljaju srednjoškolsko obrazovanje u Banjaluci, nadam se da će se jednog dana ipak vratiti u svoj zavičaj i ovdje zasnovati svoje obitelji ", rekao je načelnik Dragosavljević i podsjetio da je srbačka općina oduvijek bila poznata po kvalitetnim kadrovima.
 
Načelnik Odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i društvene djelatnosti Marko Miholjčić rekao je da će se od naredne godine planirati posebna stavka u proračunu kako bi se nagradili uspjesi učenika, a naročito onih koji su ostvarili značajne rezultate na općinskim, regionalnim i republičkim natjecanjima.
 
Ravnateljica OŠ "Vuk Karadžić" Sitneši, Vesna Savić, zahvalila se načelniku općine na prijemu i dodala da će ovo biti motivacija i drugim generacijama ostvariti dobre rezulatte kad vide da je lokalnoj upravi stalo do njihovog uspjeha.
 
Ravnatelj OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Srbac, Slavko Dragosavljević. rekao je da je ovo bio lijep gest od strane načelnika, koji treba postati tradicija. On je istakao da je mnogo značajnije od novčane nagrade to što su đaci dobili priliku da prisustvuju prijemu kod načelnika kako bi im se odalo javno priznanje za ostvarene rezultate.
 
Riječi hvale uputio je vukovac iz Razboja, Branislav Zrnić, koji je rekao da je lijepo od općine što je organizirala ovakvo druženje i dodao da posebnu zahvalnost upućuje učitelja koji su ih educirali svih ovih godina.
 
"Nije bilo lako, bilo je potrebno mnogo žrtve da bismo ostvarili ovakve rezultate. Nadam se da ćemo za četiri godine ponoviti ovaj uspjeh i da ćemo se ponovno kao vukovci naći na prijemu kod načelnika ", rekao je Branislav koji je upisao ekonomsku školu u Srpcu.
 
Vukovac i učenik generacije iz Razboja, Anđela Stanišljević, također je pohvalila organizaciju ovog prijema koji će njoj i drugim učenicima biti velika motivacija u budućem radu.
 
"Znači nam dosta što smo se danas okupili i družili i što smo nagrađeni za uspjeh koji smo ostvarili. Bilo je potrebno dosta truda da se ostvare ovakvi rezultati. Morali smo paziti na satovima i redovito učiti kod kuće, ali kad se dobro organizira vrijeme onda ništa nije teško i ostane dovoljno vremena za slobodne aktivnosti ", rekla je Anđela koja je upisala gimnaziju u Srpcu.
 
Učenik generacije OŠ "Vuk Karadžić" Sitneši, Gabrijela Čekić, također je izrazila zadovoljstvo što je imala priliku nazočiti današnjem prijemu.
 
"Vrlo je fin osjećaj kad znate da netko cijeni vaš rad, jer znamo da se nismo džabe trudili. Nadam se da ću ostvariti sličan uspjeh iu gimnaziji koju sam upisala u Srpcu ", rekla je Gabrijela.
 
Vukovac i učenik generacije OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" Srbac, Jelena Maletić, upisala je gimnaziju u Banjaluci, prirodno-matematički smjer, budući da je i tijekom osnovnoškolskog obrazovanja pokazala da joj najviše odgovaraju matematika i fizika jer je osvojila drugo mjesto na regionalnim natjecanjima iz ovih predmeta. 
 
"Drago mi je što općina vodi računa o učenicima koji se trude i rade i ovo je svakako bio jedan lijep gest od strane načelnika", rekla je Jelena.
 
Pored novčanih nagrada, učenici su dobili i druge simbolične poklone sa obilježjima općine koji će im poslužiti u svakodnevnom životu i radu.

KONKURSI

Rok za prijavu: 26.02.2019. // Konkurs je otvoren još 8 dana.

Konkurs Općine Donji Vakuf za dodjelu stipendija redovnim studentima za ak. 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 03.03.2019. // Konkurs je otvoren još 13 dana.

Javni poziv Općine Jajce za dodjelu studentskih stipendija za akademsku 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 25.02.2019. // Konkurs je otvoren još 7 dana.

Javni poziv opštine Srebrenica za dodjelu stipendija u akademskoj 2018/19. godini

Rok za prijavu: 22.02.2019. // Konkurs je otvoren još 4 dana.

Konkurs Vlade Ruske Federacije za besplatno studiranje u Rusiji u šk. 2019/20. godinu