Srijeda, 26. Februar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Načelnik Ejubović potpisao ugovore sa stipendistima Općine Hadžići za šk./ak. 2019/20. godinu

Srijeda, 05.02.2020. // Izvor: Općina Hadžići // Novost
Danas je u Multimedijalnoj sali Hadžići organizovan tradicionalni svečani prijem  i dodjela ugovora stipendistima za školsku/akademsku 2019/2020. godinu. Ugovore je studentima dodijelio općinski načelnik g. Hamdo Ejubović, a učenicima šefica Službe za opću upravu, društvene djelatnosti i zajedničke poslove g. Suada Kalem.
 
Općinsku stipendiju će primati 55 studenata i 49 učenika srednjih škola. Visina stipendije za srednjoškolce iznosi 50 KM, a za studente 100 KM mjesečno.  Općina Hadžići je za ovu namjenu izdvojila 79.500 KM.
 
“Dobili ste sredstva sa kojima ćete svojim roditeljima olakšati finansiranje školovanja. Mi ulažemo u sve što je potrebno mladima, a ne samo u stipendije. Ulažemo u sve segmente kako obrazovne, sportske, kulturne i druge s ciljem da obezbijedimo pristojne uslove za razvijanje. Iz tih razloga pomažemo i vas da stanete na svoje noge i preuzmete vođstvo ove općine ili da u punom kapacitetu učestvujte u njenom napretku.
 
Ovdje pustite korijen, ovdje razmišljajte o načinima kako da se ova zajednica diže i razvija, da se ova zemlja razvija, a ne da stičemo znanje i kvalifikacije, diplome koje iza sebe imaju veliku vrijednost i onda sve to odnesemo i poklonimo nekome drugom. Vrijedno je boriti se za ovu zemlju.
 
Za nju je mnogo krvi proliveno. Treba malo strpljenja i odlučnosti da se izborite za ono što vama treba. Uključite su u tu borbu. Nemojte biti pasivni, nemojte pravdu tražiti samo preko tehnoloških pomagala. Budite sudionici razvoja u stvarnom životu.
 
Puno zdravlja i uspjeha u školovanja  vama i vašim roditeljima. Nema bolje zemlje od ove. Ni za jednu se ne vrijedi boriti kroz učenje kao što se vrijedi boriti za ovu zemlju”, poručio je Ejubović.

KONKURSI

Rok za prijavu: 18.03.2020. // Konkurs je otvoren još 21 dan.

Konkurs Fondacije Granoff za stipendiranje 20 studenata Univerziteta u Bosni i Hercegovini