Utorak, 26. Mart 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Načelnik Kamenjaković uručio ugovore stipendistima Općine Živinice za šk./ak. 2017/18. godinu

Ponedjeljak, 21.05.2018. // Izvor: Općina Živinice // Novost
U zgradi Općine Živinice danas je održano svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju između Općinskog načelnika Samira Kamenjakovića i dobitnika općinskih stipendija za školsku i akademsku 2017/18. godinu.
 
Današnja dodjela stipendija je nastavak projekta stipendiranja učenika i studenata sa područja Općine Živinice koji traje već duži niz godina, a u svrhu stvaranja boljih uslova za uspješno školovanje i završetak studija.
 
S obzirom na to da je ove godine bio povećan broj zahtjeva za stipendije, a da su planirana sredstva u budžetu za ovu namjenu ostala ista u iznosu od 60.000,00 KM, došlo je do toga da određen broj kandidata koji je ostvario visok procenat i isti broj bodova ne može dobiti stipendije, jer nije bilo dovoljno sredstava koja su planirana za stipendiranje. S tim u vezi načelnik Kamenjaković izdvojio je sredstva u iznosu od oko 11.000,00 KM iz svoje budžetske rezerve, što je riješilo novonastalu situaciju i osiguralo dodatnih 11 stipendija.
 
Ukupno je dodijeljeno 81 stipendija i to 34 stipendije po 700 KM za učenike i 47 studentskih stipendija po 1000 KM.
 
Na samom početku potpisivanja ugovora sve prisutne je pozdravio načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković, koji je u svom obraćanju posebno naglasio da nije zadovoljan činjenicom što su osigurane stipendije za samo pola kandidata koji su aplicirali, jer i ove godine, kao i prošle, nije bilo dovoljno sredstva za dodjelu stipendija svim aplikantima, iako su imali visok procenat bodova da dobiju stipendije. Prilikom svog obraćanja, također, je istakao da će se u budućnosti zalagati da se osigura veći iznos sredstava za stipendiranje. Naglasio je da se ne treba ograničavati broj stipendija već da treba nagraditi sve izvrsne učenike i studente, jer ulaganje u obrazovanje je najvrijednija investicija i ulaganje u našu budućnost, a ovom prilikom je obećao i da će učiniti sve što je u njegovoj moći kako bi se što veći broj mladih, obrazovanih ljudi i zaposlio. Pozvao je mlade osobe da aktivno učestvuju u donošenju odluka koje se tiču njih i da je obrazovanje i znanje jedina ispravna odluka, koja može ovo sadašnje stanje u državi Bosni i Hercegovini napraviti boljim.
 
Na kraju obraćanja načelnik Samir Kamenjaković svim stipendistima je čestitao na dodijeljenim stipendijama i zaželio puno uspjeha i sreće u daljem školovanju.
 
Studenti koji nisu bili prisutni na potpisivanju ugovora mogu svoje ugovore potpisati naredna tri dana, u zgradi Općine, kod predsjednika Komisije za provođenje postupka dodjele stipendija.

KONKURSI

Rok za prijavu: 06.04.2019. // Konkurs je otvoren još 11 dana.

Konkurs Općine Lukavac za dodjelu stipendija učenicima i studentima u budžetskoj 2019. godini

Rok za prijavu: 10.04.2019. // Konkurs je otvoren još 15 dana.

Konkurs Općine Travnik za dodjelu stipendija redovnim studentima za ak 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 28.03.2019. // Konkurs je otvoren još 2 dana.

Konkurs opštine Petrovo za stipendiranje redovnih studenata u 2019. godini