Utorak, 22. Septembar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Načelnik Koldžo potpisao ugovore sa 25 stipendista iz reda boračke populacije

Četvrtak, 06.08.2020. // Izvor: Općina Novo Sarajevo // Novost

U Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo danas je upriličeno potpisivanje ugovora sa 25 učenika srednjih škola i studenata o dodjeli sredstava za pomoć u školovanju – stipendija iz reda boračke populacije za školsku/akademsku 2019/20. godinu.
 
U obraćanju, općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je da je Općina Novo Sarajevo ove godine dodijelila izuzetno veliki broj stipendija, po čemu je postala lider u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju stipendiranje učenika i studenata.
 
Općinski načelnik čestitao je dobitnicima stipendija, te istakao da je prilikom odabira korisnika stipendija ključni kriteriji da učenik ili student ima prebivalište na području Općine Novo Sarajevo, da ima odgovarajući prosjek ocjena i da ne prima stipendiju iz drugog izvora.
 
Ove godine, za 562 stipendije učenicima srednjih škola i redovnim studentima, kao i za 40 stipendija za djecu bez oba roditelja izdvojeno je ukupno oko 550.000 KM.
 
Na inicijativu Općinskog načelnika, a Odlukom Općinskog vijeća Novo Sarajevo obezbijeđena su i dodatna sredstva u iznosu od 23.200 KM za stipendiranje još 25 učenika i studenata iz reda boračke populacije.

KONKURSI

Rok za prijavu: 30.09.2020. // Konkurs je otvoren još 8 dana.

Konkurs Vlade Republike Češke za dodjelu stipendija za akademsku 2021/22. godinu