Utorak, 23. April 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Načelnik Memić uručio ugovore o stipendiranju stipendistima Općine Ilidža

Četvrtak, 24.01.2019. // Izvor: Stipendije.ba / Općina Ilidža // Novost
Danas je Načelnik Općine Ilidža Senaid Memić u sali Općine Ilidža svečano uručio ugovore o stipendiranju djeci slabijeg imovnog stanja i djeci bez oba roditelja i djeci bez roditeljskog staranja.

„Dodjela stipendija je nešto što  je moja najdraža obaveza. To je mala pomoć u vašem školovanju, a ujedno i podrška vašem obrazovanju i investiranje u našu budućnost. Obavezu koju imate  da učite  nastavite i ove skromne pare utrošite korisno. Želim vam puno sreće u vašem daljnjem školovanju“, kazao je u svom obraćanju učenicima i studentima načelnik Memić.

Općina Ilidža će i ove godine stipendirati učenike i studente slabijeg imovnog stanja i djecu bez roditelja i roditeljskog staranja, a stipendirat će se 168 učenika srednjih škola i 52 studenta i za ove namjene iz Općine je izdvojeno 178.000 KM.

Iz Općine ističu da će stipendirati i 8 studenata, 10 učenika srednjih škola i 22 osnovca, djece bez roditelja i roditeljskog staranja i Općina će za ovu kategoriju za stipendiranje izdvojiti 38.400 KM
 
Stipendije se dodjeljuju za 10 mjeseci, a studenti će dobijati po 100 KM, a 75 KM učenici. 

KONKURSI