Ponedjeljak, 18. Februar 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Načelnik Omerović upriličio svečani prijem za najbolje studente iz Srebrenika

Petak, 11.01.2019. // Izvor: Stipendije.ba / Općina Srebrenik // Novost

Načelnik Općine Srebrenik Nihad Omerović upriličio je svečani prijem za Selmu Begić koja je studij žurnalistike na Filozofskom fakultetu završila s prosjekom ocjena od 9,93 i Jasminu Kavgić koja je Ekonomski fakultet završila s čistom desetkom u znak priznanja za sve što su ostvarile u toku četvorogodišnjeg studija.

„Ulaganje u obrazovanje mladih predstavlja najbolju investiciju u budućnost, jer znanje predstavlja najveću univerzalnu vrijednost koju čovjek može ostvariti. Upravo ste vi, zahvaljujući svom talentu, trudu i zalaganju, stekle epitet najboljih među najboljima u svojim detalj sa prijema sredinama i zbog toga se bez imalo pretjerivanja može reći da ste vi budućnost ove općine i države BiH“, poručio je načelnik Omerović.

Zahvalivši se na prijemu, zlatne studentice su izrazile zadovoljstvo što su predstavnici Općine prepoznali njihov trud koji su uložile u toku četvorogodišnjeg studija, naglasivši da su se njihovo zalaganje i ogromna odricanja na kraju isplatili.

Uz želje za uspjeh u nastavku školovanja na drugom ciklusu studija, načelnik Omerović je nadarenim studenticama uručio prigodne poklone.

U protekloj akademskoj godini na Univerzitetu u Tuzli bilo je pet takozvanih zlatnih studenata koji su u toku četvorogodišnjeg studija imali prosjek ocjena iznad 9,95, a u odabranom društvu najboljih među najboljima bile su čak dvije studentice iz Srebrenika. 

 

 

 

 

 


KONKURSI

Rok za prijavu: 26.02.2019. // Konkurs je otvoren još 8 dana.

Konkurs Općine Donji Vakuf za dodjelu stipendija redovnim studentima za ak. 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 03.03.2019. // Konkurs je otvoren još 13 dana.

Javni poziv Općine Jajce za dodjelu studentskih stipendija za akademsku 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 25.02.2019. // Konkurs je otvoren još 7 dana.

Javni poziv opštine Srebrenica za dodjelu stipendija u akademskoj 2018/19. godini

Rok za prijavu: 22.02.2019. // Konkurs je otvoren još 4 dana.

Konkurs Vlade Ruske Federacije za besplatno studiranje u Rusiji u šk. 2019/20. godinu