Utorak, 22. Septembar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš potpisao ugovore o stipendiranju sa stipendistima

Utorak, 03.05.2011. // Izvor: www.radioprnjavor.com // Novost

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš  je dana, 29. aprila 2011. godine, potpisao ugovore o stipendiranju sa studentima i đacima. Za stipendiranje studenata i đaka ove godine budžetom su predviđena sredstva u iznosu od 350.000 marka.

Zahvaljujući novoj odluci o stipendiranju đaka i studenata, ove godine njih 357 ispunilo je potrebne uslove za stipendiju. Uslovi koje su studenti trebali ispuniti su da su studenti druge i viših godina studija, da studiraju na javnoj visokoškolskoj ustanovi i da nisu obnavljali godinu više od jednom. Djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, kao i djeca bez roditeljskog staranja i djeca štićenici Centra za socijalni rad imaju uvećanu stipendiju za 50 odsto.

©  www.opstinaprnjavor.net

Načelnik opštine Prnjavor Drako Tomaš istakao je da će u maju biti isplaćene tri stipendije koje su studenti već trebali dobiti, kao i da će se, nakon toga, dalje uspostaviti redovna isplata stipendija. Predviđeno je deset stipendija godišnje.

Studenti koji ispunjavaju uslove za stipendiju, a iz opravdanih razloga se nisu prijavili na konkurs, još uvijek imaju mogućnost da dobiju stipendiju. Potrebno je da se jave u Odjeljenje za lokalni ekonomski razvoj i društvene djelatnosti i podnesu potrebnu dokumentaciju, a u Odjeljenje se mogu javiti i studenti koji danas nisu bili u mogućnosti da potpišu ugovor o stipendiranju kako bi ga potpisali naknadno.


KONKURSI

Rok za prijavu: 30.09.2020. // Konkurs je otvoren još 8 dana.

Konkurs Vlade Republike Češke za dodjelu stipendija za akademsku 2021/22. godinu