Petak, 18. Januar 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Načelnik Smajić uručio ugovore stipendistima Općine Vogošća za šk./ak. 2017/18. godinu

Ponedjeljak, 07.05.2018. // Izvor: Općina Vogošća // Novost
Danas je u Velikoj sali Općine Vogošća upriličena dodjela ugovora dobitnicima stipendije za školsku/akademsku 2017./2018. godinu koju dodjeljuje Općina Vogošća srednjoškolcima i studentima sa visokim prosjekom ocjena u cilju podrške njihovom daljem školovanju.
 
Prisutnima se obratoi načelnik Općine Vogošća Edin Smajić, koji je između ostalog naglasio “ mi u Općini Vogošća smatramo obrazovanje kapitalnim i najvažnijim. Nastojat ćemo i u narednom period da stvorimo što bolje uslove za ukupan process obrazovanja. Želim vam da postižete što bolje rezultate i uspjehe i da se sa većinom vas, osim ovih koji su na završnoj godini ponovo susretnem na potpisivanju novih ugovora za stipendije”.
 
Općine Vogošća je dodjelila 275 stipendija.139 učenika srednjih škola je ostvrilo parvo na stipendiju u iznosu od 50 KM mjesečno, dok je 136 studenta ostvrilo pravo na mjesečnu stipendiju od 100 KM. Nakon dodjele Ugovora o stipendiranju, stipendistima će biti isplaćen cjelokupan iznos stipendije.
 
Mirela Salošević, učenica IV razreda Srednjoškolskog centra u Vogošći je navela da dobijanje stipendija potiče nadarene učenike da se još više trude i da postižu što bolje rezultate. Ovom prilikom se zahvalila načelniku Smajiću i Općini Vogošća što podržavaju uspješne učenike i studente. “Ovaj vid novčane pomoći puno znači jer sredstva mogžemo iskoristiti za putovanja i druge troškove” rekla je Salošević.
 
Rijad Špiljak student V godine Mašinskog fakulteta u Sarajevu je istakao da će mu ova stipendija pomoći oko procedura nakon studija. Planira da radi u struci i nema namjeru ići iz Bosne i Hercegovine.
 
Među stipendistima u Općini Vogošća su i učenici koji se stipendiraju prema zahtjevima vogošćanske privrede a spadaju u red zanatskih deficitarnih zanimanja.

KONKURSI

Rok za prijavu: 08.02.2019. // Konkurs je otvoren još 21 dan.

Konkurs Kantonalne uprave za branioce SBK za dodjelu stipendija za ak. 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 08.02.2019. // Konkurs je otvoren još 21 dan.

Konkurs Općine Gornji Vakuf-Uskoplje za dodjelu stipendija za akademsku 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 07.02.2019. // Konkurs je otvoren još 20 dana.

Natječaj Općine Prozor-Rama za dodjelu stipendija redovnim studentima u ak. 2018/19. godini