Srijeda, 17. Juli 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Objavljen konkurs za dodjelu učeničkih stipendija Grada Banja Luka za šk. 2018/19. godinu

Ponedjeljak, 03.09.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Grad Banja Luka objavio je konkurs za dodjelu tri vrste stipendija učenicima srednjih škola za školsku 2018/19. godinu.

Kao i ranijih godina, biće dodijeljene stipendije prema socijalnom statusu, stipendije za uspjeh u školi i stipendije za desficitarna zanimanja.

Pravo učešća na konkursu imaju redovni učenici srednjih škola koji imaju prebivalište na području grada Banja Luke u neprekidnom trajanju, dužem od četiri godine prije podnošenja prijave na konkurs, osim za djecu bez roditeljskog staranja, a smještena su u ustanovu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja na teritoriji grada Banja Luka, koja moraju imati boravište na području grada Banja Luke u neprekidnom trajanju četiri godine ili više prije podnošenja prijave na konkurs, uz uslov da ne pohađaju srednju školu (smjer) u drugom mjestu, ako takva škola postoji u gradu Banjoj Luci,  da nisu obnovili ni jedan razred u upisanoj srednjoj školi, kao ni u drugoj školi, da nisu pohađali razred za koji konkurišu u upisanoj srednjoj školi, kao ni u drugoj školi, da imaju do 20 godina starosti, da u prethodno završenom razredu imaju primjerno vladanje, da ne primaju stipendiju iz drugih javnih izvora stipendiranja i da nisu primali stipendiju Grada Banja Luka za godinu školovanja za koju konkurišu, bez obzira da li se školuju na istom ili drugom smjeru iste škole ili su upisali drugu školu.

Prema konkursu deficitarna zanimanja za učenike srednjih škola za školsku 2018/19. godinu su: varilac, kamenorezac i tehničar modelar obuće.

Visina učeničkih stipendija prema socijalnom statusu i stipendija za uspjeh u školi iznose 80,00 KM, a visina stipendije za deficitarna zanimanja iznosi 160,00 KM.

Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, putem prijemne kancelarije Gradske uprave.

Konkurs je otvoren do 3. oktobra 2018. godine, a za više detalja pogledati Konkurs za dodjelu stipendija Grada Banja Luka učenicima srednjih škola za šk. 2018/19. godinu.


KONKURSI

Rok za prijavu: 05.09.2019. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 20 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2019. godinu