Utorak, 11. Maj 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Objavljen konkurs za dodjelu učeničkih stipendija Grada Banja Luka za šk. 2020/21. godinu

Četvrtak, 03.09.2020. // Izvor: Stipendije.ba // Novost


Grad Banja Luka objavio je konkurs za dodjelu tri vrste stipendija učenicima srednjih škola za školsku 2020/21. godinu, za koji će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 1,6 miliona KM.

Kao i ranijih godina, biće dodijeljene stipendije prema socijalnom statusu, stipendije za uspjeh u školi i stipendije za desficitarna zanimanja.

Pravo učešća na konkursu imaju redovni učenici srednjih škola koji imaju prebivalište na području grada Banja Luke u neprekidnom trajanju, dužem od četiri godine prije podnošenja prijave na konkurs, osim za djecu bez roditeljskog staranja, a smještena su u ustanovu za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja na teritoriji grada Banja Luka, koja moraju imati boravište na području grada Banja Luke u neprekidnom trajanju četiri godine ili više prije podnošenja prijave na konkurs, uz uslov da ne pohađaju srednju školu (smjer) u drugom mjestu, ako takva škola postoji u gradu Banjoj Luci,  da nisu obnovili ni jedan razred u upisanoj srednjoj školi, kao ni u drugoj školi, da nisu pohađali razred za koji konkurišu u upisanoj srednjoj školi, kao ni u drugoj školi, da imaju do 20 godina starosti, da u prethodno završenom razredu imaju primjerno vladanje, da ne primaju stipendiju iz drugih javnih izvora stipendiranja i da nisu primali stipendiju Grada Banja Luka za godinu školovanja za koju konkurišu, bez obzira da li se školuju na istom ili drugom smjeru iste škole ili su upisali drugu školu.

Prema konkursu deficitarna zanimanja za učenike srednjih škola za školsku 2020/21. godinu su: zavarivač, zidar, betonirac, tehničar modelar obuće, dizajner modni tehničar i pekar.

Visina učeničkih stipendija prema socijalnom statusu i stipendija za uspjeh u školi iznose 80,00 KM, a visina stipendije za deficitarna zanimanja iznosi 160,00 KM.

Prijave na konkurs, sa potrebnom dokumentacijom, dostavljaju se Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, putem prijemne kancelarije Gradske uprave.

Konkurs je otvoren do 30. septembra 2020. godine, a za više detalja pogledati Konkurs za dodjelu stipendija Grada Banja Luka učenicima srednjih škola za šk. 2020/21. godinu.

Iz Gradske uprave istiću da su nedavno uspješno okončali isplatu učeničkih stipendija za proteklu školsku godinu kada su izvršene uplate devete i desete rate stipendije za 1.186 srednjoškolaca za školsku 2019/20. godinu.


KONKURSI

Rok za prijavu: 25.05.2021. // Konkurs je otvoren još 14 dana.

Konkurs za dodjelu BBI Marko Polo stipendija za odlazak na univerzitetski studij u Maleziju

Rok za prijavu: 14.05.2021. // Konkurs je otvoren još 3 dana.

Konkurs za dodjelu stipendija iz sredstava Budžeta Grada Sarajeva za 2021. godinu