Četvrtak, 04. Juni 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Održan deveti Forum stipendista Fonda „Dr Milan Jelić“

Ponedjeljak, 16.09.2019. // Izvor: Vlada Republike Srpske // Novost
Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević naglasio je da predstavnici institucija Srpske danas odaju priznanje za sve što stipendisti rade.
 
"Sa stipendistima želimo da vidimo kako možemo da unaprijedimo rad Fonda „Dr Milan Jelić", ali i da čujemo njihovo mišljenje o budućnosti Srpske i onome što radi Vlada", istakao je Rajčević i naveo da je u ovoj akademskoj godini obezbijeđeno 160 stipendija za šta je izdvojeno oko dva miliona KM.
 
Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas da je za stipendiste Fonda "Dr Milan Jelić" od 2007. godine do sada izdvojeno oko 11 miliona KM, što govori da institucije Srpske vode računa o studentima koji postižu rezultate.
 
"Sigurno je da može više i bolje, ali je važno da smo, osim redovnih, omogućili i stipendije za studente koji postižu dobre rezultate na prestižnim univerzitetima u inostranstvu", rekla je Cvijanovićeva na Forumu stipendista Fonda "Dr Milan Jelić".
 
Ona je istakla da je neophodno dodatno ojačati vezu stipendista i institucija Republike Srpske.
 
"Naša obaveza je da pomognemo da stečena znanja primijene i dođu do posla kako bi doprinijeli razvoju našeg društva. Ovo je dobar program i radićemo na njegovom jačanju ukoliko finansijska situacija bude bolja", navela je Cvijanovićeva.
 
Student pete godine Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Milica Malešević, koja je stipendista Fonda, kaže da joj stipendija mnogo znači u usavršavanju i napretku, te da joj je cilj da stečena znanja razvija u Republici Srpskoj.
 
Ona je zahvalila institucijama Republike Srpske što vode račna o kvalitetnim studentima.
 
Student prve godine drugog ciklusa studija Arhitektonsko-građevinsko- geodetskog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Dajana Papaz rekla je da radi kao pripravnik na Fakultetu što je veliki podsticaj za dalje.

KONKURSI

Rok za prijavu: 30.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 26 dana.

Javni poziv Vlade Japana za dodjelu MEXT stipendija za 2021. godinu

Rok za prijavu: 20.06.2020. // Konkurs je otvoren još 16 dana.

Javni natječaj Općine Stolac za dodjelu stipendija studentima u ak. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 10.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 6 dana.

Konkurs Fondacije “Izvor nade” Sarajevo za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2020/21. godinu