Četvrtak, 02. April 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Općina Busovača dodjeljuje stipendije za akademsku 2019/20. godinu

Četvrtak, 27.02.2020. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Općina Busovača objavila je konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima koji studiraju na nekom od fakulteta u Bosni i Hercegovini ili inostranstvu, a imaju mjesto prebivališta na području općine Busovača.
 
Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2019/20. godinu, a pravo na dodjelu stipendije imaju redovni studenti prvog ciklusa studija, uz uslove da nisu smješteni u studentske domove u BiH i inostranstvu, da nisu vanredni studenti, da nisu apsolventi, da nisu u tekućoj akademskoj godini na istom ili drugom fakultetu ponovo upisali istu godinu studija, da ne primaju stipendiju drugog davaoca, da sa danom objave konkursa navršavaju 26 godina života i da žive u zajedničkom domaćinstvu čiji prihod po članu prelazi iznos od 500,00 KM

U konkursu se, između ostalog, navodi da studenti prve godine studija, koji su u završnom razredu srednje škole proglašeni učenicima generacije podnošenjem prijave dobivaju stipendiju, a studenti sportisti na prijedlog Sportskog saveza općine Busovača.

Prijava na konkurs sa potrebnom dokumentacijom predaje se neposredno na protokol Općine ili se dostavlja putem pošte na adresu: Općina Busovača, Komisija/Povjerenstvo za provođenje konkursa/natječaja za dodjelu stipendija, ul. 16 august/kolovoz bb. Busovača
 
Konkurs ostaje otvoren do 11. marta, a za više detalja pogledati Konkurs Općine Busovača za dodjelu stipendije redovnim studentima za ak. 2019/20. godinu.

KONKURSI

Rok za prijavu: 24.04.2020. // Konkurs je otvoren još 22 dana.

Konkurs za dodjelu Go Styria stipendija za akademsku 2020/21. godinu