Srijeda, 17. Juli 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Općina Donji Vakuf dodjeljuje 80 studentskih stipendija za ak. 2018/19. godinu

Četvrtak, 14.02.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Opština Donji Vakuf objavila je konkurs za dodjelu stipendija za akademsku 2018/19. godinu redovnim studentima koji imaju prebivalište na području Općine Donji Vakuf.

U aktuelnoj akademskoj godini Općina Donji Vakuf dodijelit će ukupno 80 studentskih stipendija i to studentima prve godine 15 stipendija, druge 15 stipendija, treće 15 stipendija, četvrte (dodiplomski, I godina - lI ciklus diplomski ili integrisani dodiplomski i diplomski studij) 16 stipendija, pete (I ili li godina - lI ciklus diplomski i integrisani dodiplomski i diplomski studij) 17 stipendija i šeste ( samo za integrisani dodiplomski i diplomski studij) 2 stipendije, a stipendije se dodjeljuju za 10 mjeseci u jednakim mjesečnim iznosima od po 100,00 KM.

Pravo na dodjelu općinskih stipendija imaju redovni studenti koji imaju prebivalište na području Općine Donji Vakuf, uz uslove da su u akademskoj 2018/19. godini prvi put upisali određenu godinu dodiplomskog, diplomskog ili integrisanog dodiplomskog i diplomskog studija u statusu redovnog ili redovnog samofinansirajućeg student a na istom fakultetu, da nemaju navršenih 26. godina života na dan objave konkursa, da ne primaju kredit, stipendiju ili drugu vrstu subvencije od drugog davaoca, da nemaju status studenta apsolventa i da studiraju na fakultetima u Bosni i Hercegovini.

Iz Općine napominju da studenti prijave sa dokazima o ispunjavanju uslova konkursa mogu predati lično na pisarnicu Općine Donji Vakuf ili putem pošte preporučeno na adresu: Općina Donji Vakuf, sa naznakom - Komisiji za provođenje konkursa za dodjelu stipendija ulica 14. septembar bb. Donji Vakuf, a za sve dodatne informacije u vezi konkursa mogu se dobiti u zgradi Općine Donji Vakuf - Služba za društvene djelatnosti,opću upravu i civilnu zaštitu (soba 13/II sprat).

Konkurs ostaje otvoren do 26. februara, a za više detalja pogledati Konkurs Općine Donji Vakuf za dodjelu stipendija redovnim studentima za ak. 2018/19. godinu.


KONKURSI

Rok za prijavu: 05.09.2019. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 20 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2019. godinu