Srijeda, 17. Juli 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Općina Kakanj dodjeljuje đačke stipendije za školsku 2017/18. godinu.

Subota, 10.02.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Služba za društvene djelatnosti, boračka pitanja, raseljena lica, izbjeglice i povratnike Općine Kakanj raspisala je konkurs za dodjelu 200 đačkih stipendija redovnim učenicima srednjih škola.

Stipendije se dodjeljuju za školsku 2017/18. godinu, a pravo na dodjelu stipendije imaju redovni učenici srednjih škola koji imaju prebivalište na području Općine Kakanj i koji su prethodne školske godine postigli odličan, vrlo dobar ili dobar uspjeh.

Visina stipendije je 300,00 KM, a isplata će se izvršiti u tri jednake rate.

Pravo učešća na konkursu nemaju vanredni učenici, učenici koji su prethodne školske godine postigli dovoljan uspjeh, učenici koji primaju stipendiju drugog poslodavca ili druge organizacije, učenici koji nemaju prebivalište na području općine Kakanj i učenici koji ponavljaju razred.

U konkursu se navodi da će se učenicima srednjih škola sa posebnim potrebama, učenicima romske populacije, učenicima generacije osnovnih škola i učenicima – djeci poginulih rudara i djeci bez roditeljskog staranja i učenicima generacije osnovnih škola stipendije dodjeljivati neovisno o kriterijima.

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju se Službi za društvene djelatnosti, boračka pitanja, raseljena lica, izbjeglice i  povratnike.

Konkurs ostaje otvoren do 23. februara, a za više informacija možete pogledati Konkurs Općine Kakanj za dodjelu đačkih stipendija za školsku 2017/18. godinu.


KONKURSI

Rok za prijavu: 05.09.2019. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 20 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2019. godinu