Nedjelja, 07. Juni 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Općina Novi Grad počela isplatu stipendija učenicima i studentima

Petak, 27.03.2020. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
U vrijeme kada se naša zemlja, suočava sa pandemijom koronavirusa, kao i veliki broj zemalja u svijetu, lijepa vijest obradovat će stipendiste Općine Novi Grad Sarajevo.
 
Naime, počela je isplata stipendija na njihove bankovne račune, jedan dio uplaćen je u ovoj sedmici, dok će preostalim stipendistima novčana sredstva biti uplaćena početkom naredne sedmice.
 
Općina Novi Grad Sarajevo u ovoj školskoj godini stipendirat će 536 učenika i studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju, a za tu namjenu iz općinskog budžeta izdvojeno je više od pola miliona konvertibilnih maraka.
 
Zbog epidemiološke situacije, nažalost, ove godine po prvi put nije organizirana svečana dodjela ugovora o stipendiranju, te su ugovori otpremljeni putem pošte. Isplata stipendija vrši se retroaktivno, što znači da će u prvom dijelu biti isplaćene stipendije za prvih šest mjeseci, dok će se preostali dio stipendija isplaćivati mjesečno.
 
Pravo na stipendiju ostvarili su učenici sa prosjekom ocjena 4,8 i više, kao i studenti sa najmanjom prosječnom ocjenom 8,0, te studenti tehničkih i medicinskih fakulteta, čiji je ostvareni prosjek ocjena minimalno 7,5.
 
Od ove godine Općina stipendira i učenike srednjih strukovnih škola koji se obrazuju po trogodišnjem programu rada i ostvaruju prosjek ocjena najmanje 3,0.
 
Svim učenicima i studentima želimo da ovu školsku godinu, koju pohađaju u otežanim uslovima putem online nastave, okončaju sa što boljim uspjehom. Nadamo se da će naš doprinos, tim mladim ljudima barem malo olakšati školovanje.
 

KONKURSI

Rok za prijavu: 30.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 23 dana.

Javni poziv Vlade Japana za dodjelu MEXT stipendija za 2021. godinu

Rok za prijavu: 20.06.2020. // Konkurs je otvoren još 13 dana.

Javni natječaj Općine Stolac za dodjelu stipendija studentima u ak. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 10.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 3 dana.

Konkurs Fondacije “Izvor nade” Sarajevo za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2020/21. godinu