Srijeda, 14. April 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Općina Sanski Most dodjeljuje studentske stipendije za ak. 2020/21. godinu

Utorak, 09.02.2021. // Izvor: Stipendije.ba // Novost


Općina Sanski Most objavila je konkurs za dodjelu 55 stipendije redovnim studentima koji studiraju na akreditiranim državnim fakuletetima u BiH.

Stipendije se dodjeljuju za akademsku 2020/21. godinu, a pravo prijave imaju redovni studenti druge ili viših godina studija na akreditiranim državnim fakultetima u BiH.

Uslovi za dobijanje stipendije su da studenti imaju prebivalište na području općine Sanski Most, da su ostvarili u prethodnim godinama studija prosjek ocjena od najmanje 7,20, za deficitarni kadar od 7,00, da ne primaju stipendiju, kredit ili drugi oblik subvencije na ime troškova školarine od drugog davaoca, da u trenutku podnošenja zahtjeva ne obnavljaju godinu studija i da nisu stariji od 27 godine.

U konkursu se navodi da prednost za dodjelu stipendija imaju studenti koji pohađaju fakultete deficitarnih zanimanja (Profesori fizike i Inženjeri mašinstva), kojima se na ukupan broj bodova dodjeljuje dodatnih 20 bodova i studenti iz porodica šehida, poginulih boraca, RVI, demobilisanih boraca, civilnih žrtava rata, pripadnicima nacionalnih manjina, kandidatima koji imaju status osobe sa invaliditetom (civilni neratni invalid) i kandidatima bez oba roditelja, kojima se na ukupan broj bodova dodjeljuje dodatnih 25 bodova.

Visina mjesečne stipendije iznosi 100 KM, a isplaćivat će se u 9 jednakih mjesečnih rata.

Prijave sa traženom dokumentacijom mogu se dostaviti lično ili putem pošte preporučeno sa naznakom "Prijava na Javni konkurs za dodjelu stipendija redovnim studentima općine Sanski Most", na adresu Općina Sanski Most, Banjalučka br. 3.

Konkurs ostaje otvoren do 16. februara, a za više informacija možete pogledati Konkurs Općine Sanski Most za dodjelu stipendija redovnim studentima za ak. 2020/21. godinu.