Utorak, 26. Mart 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Opština Šipovo objavila konkurs za dodjelu stipendija u školskoj 2018/19. godin

Petak, 22.02.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Načelnik Opštine Šipovo Milan Kovač raspisao je konkurs za dodjelu stipendija studentima prvog ciklusa studija koji imaju prebivalište na području Opštine Šipovo.

Stipendije se dodjeljuju za školsku 2018/19. godinu, a pravo na stipendiju imaju redovni studenti koji su prvi put upisani kao redovni studenti na državnoj visokoškolskoj ustanovi u Bosni i Hercegovini (Republika Srpska, Federacija BiH, Distrikt Brčko) i Republici Srbiji, uz uslove da ne primaju stipendiju od drugog davaoca stipendije i da su imali primjerno vladanje za sve četiri godine srednjeg obrazovanja (za studente koji su upisali prvu godinu studija).

Pravo na stipendiju imaju i apsolventi do dana diplomiranja, pod uslovom da ako apsolvent u toku apsolventskog staža dipolomira, dužan je da dostavi uvjerenje o diplomiranju.

Stipendije se dodjeljuju za aktuelnu školsku godinu, a visina stipendija biće naknadno određena u zavisnosti od raspoloživih sredstava u budžetu opštine.

U konkursu se, između ostalog, navodi da su socijalni status, godina studija i ostvaren uspjeh u prethodnim godinama glavni kriteriji za dodjelu stipendija.

Prijave na konkurs sa potrebnom dokumentacijom dostavljaju na adresu: Opština Šipovo, Ulica Trg patrijaha srpskog Pavla 1, sa naznakom: Komisija za dodjelu stipendija.

Konkursi ostaju otvoreni do 02.03.2019. godine, a za više informacija možete pogledati Konkurs Opštine Šipovo za dodjelu stipendija studentima za ak. 2018/19. godinu.


KONKURSI

Rok za prijavu: 06.04.2019. // Konkurs je otvoren još 10 dana.

Konkurs Općine Lukavac za dodjelu stipendija učenicima i studentima u budžetskoj 2019. godini

Rok za prijavu: 10.04.2019. // Konkurs je otvoren još 14 dana.

Konkurs Općine Travnik za dodjelu stipendija redovnim studentima za ak 2018/19. godinu

Rok za prijavu: 28.03.2019. // Konkurs je otvoren još 2 dana.

Konkurs opštine Petrovo za stipendiranje redovnih studenata u 2019. godini