Utorak, 23. April 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Peti sajam francuskih univerziteta sutra u Sarajevu

Utorak, 06.11.2018. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Peti sajam francuskih univerziteta bit će održan sutra u Sarajevu u organizaciji Ambasade Francuske u BiH, Campus France BiH i Francuskkog instituta u BiH, u partnerstvu sa brojnim francuskim univerzitetima i Univerzitetom u Sarajevu.

Sajam će biti održan na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu u periodu od 10 do 15 sati.

Sajam će otvoriti Ambasador Francuske, Guillaume Rousson, a na sajmu će se moći dobiti informacije o studiranju u Francuskoj gdje postoji stotine studijskih programa u svim oblastima na francuskom ili engleskom jeziku.

Francuska je danas četvrta destinacija u svijetu za međunarodne studente: studiji nisu skupi, a strani studenti imaju ista prava kao i francuski studenti
.

Organizatori istiću da će tokom Sajma ujedno biti i otvoren konkurs za stipendije Vlade Francuske (Master 2 i Doktorat) za akademsku 2019/2020. godinu na koji se mogu prijaviti studenti sa svih univerziteta u BiH.

Među univerzitetima i institucijama čiji će predstavnici biti u Sarajevu su: Sciences Po Paris, Univerzitet Poitiers, Univerzitet Artois, Državni institut za primijenjene nauke (INSA) Rouen, Univerzitet Claude Bernard Lyon 1, Tehnološki fakultet Compiègne, Visoka inžinjerska škola CESI, I.T. škola Epitech Balkans, ESC Troyes, Frankofona škola za administraciju i menadžment ESFAM, studentsko osiguranje MGEL, Campus France BiH i Francuski institut u BiH.


KONKURSI