Utorak, 27. Juli 2021.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Počele prijave na program stipendiranja studenata u Turskoj

Utorak, 12.01.2021. // Izvor: Anadolu Agency (AA) // Novost

Prijave na program stipendiranja studenata ”Turkiye Burslari”, koji svake godine provodi Direkcija za dijasporu i srodne zajednice Republike Turske (YTB), počele su 10. januara, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju YTB-a navodi se da se radi o najopsežnijem svjetskom programu stipendiranja te da ovogodišnji rok za prijave traje do 20. februara. Pored toga, program svakim danom učvršćuje svoju poziciju kada je riječ o međunarodnom kretanju studenata.

Turska, u kojoj studiraju studenti iz svih dijelova svijeta, i ove godine kroz program “Turkiye Burslari“, za studente dodiplomskog, diplomskog i doktorskog studija, namjerava svoja vrata otvoriti mladim ljudima iz brojnih zemalja.

Svi zainteresirani prijave mogu poslati putem internet portala “www.turkiyeburslari.gov.tr”.

Program obuhvata, raspoređivanje po odsjecima univerziteta, stipendije, troškovi, osiguranje, smještaj, besplatni akademski programi i programi usavršavanja te povratna avionska karta. U 2020, pristiglo je 156.000 stipendija iz 172 zemalja, što Tursku čini privlačnom destinacijom za strane studente.

Cilj ovog programa stipendiranja je kvalitetno obrazovanje budućih lidera koji će dodatno jačati međusobno razumijevanje i saradnju između zemalja i naroda.

 


KONKURSI