Četvrtak, 24. Septembar 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Početkom augusta konkurs za dodjelu stipendija Bosana Fondacije za ak. 2020/21. godinu

Utorak, 23.06.2020. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Bosana Fondacija iz Los Anđelesa nastavit će sa dodjelom stipendija redovnim studentima prvog ciklusa studija visokog obrazovanja s područja države Bosne i Hercegovine i u akademskoj 2020/21. godinu, a konkurs za dodjelu stipendija će biti dostupan početkom mjeseca augusta.
 
Pravo prijave za dodjelu stipendija Bosana Fondacije imat će državljani BiH, koji imaju status redovnog studenta na jednom od državnih fakulteta u BiH, uz uslove da upisuju ili pohađaju prvi ciklus studija u 2020/21. godini i da nisu stariji od 21 godinu kada upisuju prvu godinu studija. 
 
Iz Fondacije navode da će prednost pri apliciranju imati kandidati koji su trenutno smješteni u domu za nezbrinutu djecu ili su u prošlosti bili smješteni u domu za nezbrinutu djecu, pedagoškoj zajednici ili hraniteljskoj porodici, dok su opći uspjeh iz srednje škole, nagrade, priznanja, osvojena mjesta na takmičenjima, socijalni status kriteriji za dodjelu stipendija.
 
Visine stipendija u mjesečnim iznosima su 150,00 KM, a isplate stipendija počinju u mjesecu oktobru za studente/ice kojima je tek odobrena stipendija i nastavlja se kroz čitavu godinu. Bosana Fondacija isplaćuje stipendije svih 12 mjeseci u godini ali se isto tako očekuje od stipendista/tkinja da volontiraju u toku čitave godine. 

KONKURSI

Rok za prijavu: 02.11.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 9 dana.

Konkurs Fonda “Bošnjaci” za dodjelu stipendija studentima i učenicima u ak./šk. 2020/21. godini

Rok za prijavu: 30.09.2020. // Konkurs je otvoren još 6 dana.

Konkurs Vlade Republike Češke za dodjelu stipendija za akademsku 2021/22. godinu