Subota, 08. Avgust 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Potpisani ugovori o stipendiranju sa stipendistima Udruženja "Spajalica"

Srijeda, 08.12.2010. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

U prijatnoj atmosferi TV sale, studentskog doma Nedžarići, sinoć u 19:00 sati je održan sastanak povodom potpisivanja ugovora o stipendiranju.

Istom su prisustvovali predstavnici Udruženja u sastavu: Davud Zukić - predsjednik UO, Vahidin Hadžiabdić - sekretar UO i Almir Mukača - član UO, i stipendisti Udruženja "Spajalica" u akademskoj 2010/11. godini.
 Prije samog čina potpisivanja ugovora o stipendiranju, stipendistima je u kratkim crticama predstavljeno Udruženje “Spajalica”, način na koji  ono funkcioniše, te projekti koje realizuje.  Već treću akademsku godinu, Udruženje uz podršku svojih stipenditora (članova) i donatora (prijatelja) uspješno realizuje projekat stipendiranja, koji iz godine u godinu donosi sve veći broj stipendija. Tekuće akademske godine broji ukupno petnaest (15) stipendija, što je u odnosu na prethodnu veće za pet (5).

Stipendije Udruženja “Spajalica” u akademskoj 2010/11. godini iznose 100,00 KM mjesečno i dodjeljuju se deset mjeseci za period oktobar 2010. – juli 2011. godine.

Vidno raspoloženi i zadovoljni obavljenim zadatkom, i stipendisti i članovi UO, su napustili TV salu koja je već postala tradicionalno mjesto ovakvih susreta Udruženja.

Izvor: Udruženje "Spajalica"
 


KONKURSI

Rok za prijavu: 04.09.2020. // Konkurs je otvoren još 27 dana.

Javni poziv Vlade Brčko Distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima za 2020. godinu