Petak, 05. Juni 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Potpisani ugovori sa stipendistima Fondacije Hastor u ak. 2019/20. godini

Subota, 16.11.2019. // Izvor: Fondacija Hastor // Novost
Danas je u prostorijama ASA Prevent Grupacije upriličeno svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju za 390 studenata sa različitih univerziteta u BiH.
 
Nakon potpisivanja 1649 ugovora o stipendiranju učenika osnovnih i srednjih škola, Fondacija Hastor je potpisala ugovore sa studentima stipendistima za akademsku 2019/2020. godinu. Radi se o studentima koji su zahvaljujući rezultatima i uspjehu na fakultetu iz prethodne godine zadržali stipendiju, a raspisan je i konkurs sa proširenim kriterijima namijenjen isključivo nadarenim studentima sa visokim prosjekom. Po završetku istog, samo u ovoj školskoj godini Fondacija će stipendirati 2059 učenika i studenata što je najveći pojedinačni broj stipendista od svih registrovanih fondacija u BiH i regiji.
 
„Čast nam je što smo danas imali priliku potpisati ugovore o stipendiranju sa ovim brojem studenata. Još jedna godina u nizu i rast broja stipendista Fondacije Hastor dokazuje želju da konstantno pomažemo mladim ljudima, ne samo kroz finansijsku podršku, nego zajedno s njima radimo i gradimo njihov uspjeh, ali i ljudskost. Želimo da svi stipendisti, kada jednog dana formalno prestanu biti dio Fondacije Hastor, nastave pomagati drugim ljudima i pojedinačno ispunjavaju misiju Fondacije Hastor kroz unapređivanje svojih lokalnih zajednica. Naglasio bih da je trenutno u toku i konkurs za nadarene studente, te se radujemo novim stipendistima s kojima ćemo nastaviti raditi na pozitivnim promjenama u Bosni i Hercegovini. „ rekao je Seid Fijuljanin, direktor Fondacije Hastor.
 
Neki od studenata su ugovor o stipendiranju potpisali prvi put, dok je drugima ovo četrnaesta godina kako im Fondacija Hastor pruža podršku. Kao i prethodnih godina, Fondacija Hastor će kod svojih stipendista nastojati razvijati njihove kreativne potencijale i finansijskom pomoći motivirati ih na realizaciju ideja i zadatih ciljeva, kako bi mogli doprinijeti pozitivnim promjenama u bh. društvu.

KONKURSI

Rok za prijavu: 30.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 25 dana.

Javni poziv Vlade Japana za dodjelu MEXT stipendija za 2021. godinu

Rok za prijavu: 20.06.2020. // Konkurs je otvoren još 15 dana.

Javni natječaj Općine Stolac za dodjelu stipendija studentima u ak. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 10.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 mjesec, 5 dana.

Konkurs Fondacije “Izvor nade” Sarajevo za dodjelu studentskih stipendija za školsku 2020/21. godinu