Četvrtak, 20. Juni 2019.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Potpisani ugovori sa stipendistima Općine Teslić u šk./ak. 2018./19. godini

Petak, 01.03.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Načelnik opštine Teslić Milan Miličević potpisao je ugovore o stipendiranju 42 učenika i 174 studenta. Sa brojem od 57 studenata i 2 učenika koji dobijaju stipendije po staroj Odluci o stipendiranju, ukupan broj stipendija koje dodjeljuje Opština Teslić za učenike i studente će iznositi 275 stipendija za 2019. godinu.
 
Miličević je istakao da će i ove godine iz budžeta biti izdvojeno oko 300.000 KM za stipendiranje učenika i studenata.
 
„I ove godine iz budžeta opštine Teslić se stipendira 275 učenika i studenata. To je kontinuitet našeg rada sa ciljem da pomognemo uspješnim i onima socijalno ugroženim kategorijama studenata koji imaju namjeru da se školuju i obrazuju, što je veliki potencijal uopšte, ne samo opštine Teslić, nego i Republike Srpske. Ovo je prva godina da su svi studenti koji su aplicirali na ovaj konkurs, a koji su zadovoljili opšte i posebne uslove , dobili stipendije. Dakle, samo oni koji nisu zadovoljili te uslove, oni nisu dobili mogli dobiti stipendiju. Nadam se da će svi uspješno završiti svoje školovanje i da će biti potencijal razvoja Teslića u budućem vremenu.” – rekao je Miličević i poželio svim studentima uspješno školovanje.
 
Stipendisti kažu da će im stipendija mnogo značiti i olakšati školovanje.
 
Ana Mastilović, student treće godine Medicinskog fakulteta u Banjoj Luci kaže da je ovo prvi put da je stipendista Opštine Teslić i da je veoma ponosna na to što ima priliku da prima određena sredstva koja će joj značiti u daljem školovanju.
 
Milan Jović, student treće godine Medicinskog fakulteta u Foči, ističe da je stipendiju primao i prošle godine i zahvalan je Opštinskoj upravi što u ovoj mjeri podržava mlade ljude na ovakav način.
 
Među studentima koji su dobili stipendije nalazi se šest studenata deficitarnih zanimanja, ali i 26 brucoša. Tu su takođe i djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida kojih je ukupno osam, kao i socijalno ugroženi studenti i studenti sa posebnim potrebama.
 
Bez stipendije nisu ostali ni učenici osnovnih i srednjih škola koji su u toku prošle godine ostvarili vrhunski uspjeh. Svu učenici prvog razreda srednje škole koji su lani završili osnovnu školu kao dobitnici diplome „Vuk Karažić, a takvih je na području opštine bilo 21, njima će biti isplaćena jednokratna stipendija od 200 KM, dok će oni koji su identičan uspjeh nastavili da bilježe i u srednjoj školi dobiti jednokratnu stipendiju od 400 KM i njih je takođe 21.

KONKURSI

Rok za prijavu: 10.07.2019. // Konkurs je otvoren još 20 dana.

Konkurs Fondacije "Izvor nade" za dodjelu studentskih stipendija za ak. 2019/20. godini

Rok za prijavu: 28.06.2019. // Konkurs je otvoren još 8 dana.

Konkurs Fondacije "Izvor nade" za dodjelu srednjoškolskih stipendija za šk. 2019/20. godini