Srijeda, 08. Juli 2020.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Predstavljanje Chevening stipendija sutra u Banjoj Luci

Utorak, 08.10.2019. // Izvor: Stipendije.ba // Novost
Britanska ambasada u Bosni i Hercegovini organizuje predstavljanje Chevening stipendije za jednogodišnji master studij u Ujedinjenom Kraljevstvu, koje će se održati sutra, u Smart Office Coworking Banja Luka, sa početkom u 16:00 sati.
 
Ova prezentacija će svim zainteresiranim omogućiti da saznaju više informacija o uslovima stipendiranja, a više informacija o samoj stipendiji možete naći na web stranici: www.chevening.org.
 
Chevening stipendije dodjeljuje vlada Ujedinjenog Kraljevstva studentima iz cijelog svijeta koji žele studirati na visokoobrazovnim ustanovama Velike Britanije. Namjenjene su najperspektivnijim budućim liderima koji će donijeti promjene i iskoristiti svoje stečeno znanje i ekspertizu kako bi doprinijeli napretku i razvoju svoje zemlje. Program postoji od 1983. godine, a stipendisti dolaze iz više od 160 zemalja svijeta.
 
Od 1996. godine, program Chevening stipendija dostupan je studentima iz Bosne i Hercegovine. Do sada, više od 160 Chevening stipendista iz Bosne i Hercegovine učestvovalo je u ovom programu.

Proces podnošenja prijava za Chevening stipendije za akademsku 2020/21. godinu je počeo i traje do 5. novembra 2019. godine, a detaljnije informacije možete pogledati na slijedećem linku (Chevening stipendije).

KONKURSI

Rok za prijavu: 09.07.2020. // Konkurs je otvoren još 1 dan.

Konkurs Grada Istočno Sarajevo za dodjelu stipendija studentima u akademskoj 2019/20. godini