Srijeda, 31. Maj 2023.    stipendije.ba/mobile facebook  gplus  twitter  rss   

Preliminarna lista stipendista Vlade Brčko distrikta BiH za 2022. godinu do kraja septembra

Srijeda, 14.09.2022. // Izvor: Stipendije.ba // Novost

Javni poziv Vlade Brčko distrikta BiH za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog i drugog ciklusa studija s područja Brčko distrikta BiH zatvoren je početkom mjeseca septembra. 
 
Stipendije se dodjeljuju za period od 1.1.2022. do 31.07.2022. godine, a pravo prijave imali su redovni studenti koji imaju prebivalište u Distriktu najmanje dvije godine do zatvaranja javnog poziva za dodjelu stipendija, uz uslove da u trenutku podnošenja prijave ne ponavljaju godinu studija i da prijavljeni kandidat nije stariji od 27 godina života zaključno s danom zatvaranja javnog poziva.
 
"Pristiglo je ukupno 260 prijava koje će već naredne sedmice stručna komisija analizirati kako bi utvrdila koliko od prijavljenih studenata, ispunjava uslove za dodjelu stipendije. Takozvana preliminarna lista stipendista biće objavljena do kraja ovog mjeseca, a nastojaćemo da kroz drugi rebalans Budžeta Distrikta osiguramo novac za sve studente koji budu ispunili uslove za dodjelu stipendija“, rekao je šef resonog Odjeljenja brčanske Vlade, Zoran Bulatović, prenosi Radio Brčko distrikta BiH.

Stipendije se isplaćuju za period januar – juli 2022. godine jednokratno u iznosu od 1.400,00 KM, i nastavak stipendiranja za period oktobar – decembar 2022. godine jednokratno u iznosu od 600,00 KM.